Masi Campofiorin Appassimento

Masi veinikelder kuulub ajaloolisse Valpolicella Classico DOC veinipiirkonda Põhja-Itaalias. Masi veinide valmistamisel jälgitakse personaalsust ja piirkonnale omast autentsust.
Pasta
Pasta
Juust
Juust
Uluk
Uluk
Lammas
Lammas
Veis
Veis

Masi Campofiorin valmistatakse ainulaadsel appassimento-meetodil vaid Veneto piirkonnas Põhja-Itaalias. Tegemist on veiniga, mille valmistamisel kuivatatakse osa marju bambusvõredel (Corvina mari) kuue nädala jooksul. Kergelt kuivatatud Corvina marjadele valatakse seejärel peale juba valmis punavein Valpolicella, mille tulemusel tekib teistkordne fermentatsioon e kääritamisprotsess. Teine kääritamine toimub umbes 15 päeva jooksul 18-20 °C juures. Järgneb malolaktiline fermentatsioon. See protsess tõstab veini alkoholisisaldust, rikastab värvi, annab veinile juurde pehmeid ja elegantseid tanniine ning täiesti uusi aroome. Vein laagerdub tammevaatides 18 kuud ja pudelis 3 kuud.

Säilitamispotentsiaal 15-20 aastat.

Kirjeldus

Sügava rubiinpunase purpurse värelusega vein, mille aroomis on küpsete kirsside ja ploomide kõrval tunda vürtsikat rosépipart, vanilli ja kaneeli. Maitse on heas tasakaalus, sametiselt pehme, täidlane ja kompleksne, domineerivad punane ploom ja kirss, mustikas, lisaks vanilli- ja kakaonüanss. Pikk järelmaitse.

Serveerimissoovitus

Sobib erinevate roogade kõrvale serveerimiseks nagu pastaroad liha- ja seenekastmes, ka grillitud ja röstitud lihad ning küpsed juustud. Soovitatav serveerimistemperatuur 18 °C.

Suurepärane säilitusvein potentsiaaliga 15-20 aastat.

Tootekirjeldus
Tüüp
Punane vein
Alkoholisisaldus
13,0 %
Tootja
Masi Agricola Spa
Maa
Itaalia
Viinamarjasort
70% Corvina, 25% Rondinella, 5% Molinara
Hind
13,00 €
Pakendi maht
0,75 l
Pakendiliik
Pudel
Magusus
Kuiv
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH

Sait kasutab küpsiseid, et jälgida teie seadeid ja statistikat. Loe edasi