Masi Campolongo di Torbe Amarone Classico
Klassifikatsioon: Amarone della Valpolicella Classico DOC.
Amarone veine valmistatakse iidsel meetodil, mida kutsutakse „appassimento“ ja mis tähendab viinamarjade kuivatamist. Septembri lõpus või oktoobri alguses korjatud parimad kobarad pannakse bambusraamidel pööningule, kus suured aknad võimaldavad loomulikku ventilatsiooni. Veebruari keskpaigaks on viinamarjad kaotanud 35-40% oma kaalust. Ainult Corvina marjadel tekib nn. väärishallitus. Peale õrna pressimist on poolkuivanud marjad suuremalt jaolt vartest eraldatud ja fermenteeritakse 45 päeva suurtes Slavoonia tammest vaatides õhutemperatuuril, mis on sellele aastaajale kohaselt madal. Vein fermenteerub kuni suhkur on täielikult alkoholiks muutunud, järgneb malolaktiline protsess.
3 aastat laagerdub 60% veinist 30-40 hl suurustes Slavoonia tammest vaatides ja 40% Slavoonia ja Allier’ tammest 600-liitristes vaatides. Vaadid on osaliselt uued, osaliselt teist, kolmandat või neljandat korda kasutusel. Järgneb minimaalselt 6 kuud küpsemist pudelites.
Aegumispotentsiaal on 35-40 aastat.
Kirjeldus
Aroom – intensiivne, hästi tasakaalustatud ja väga kompleksne. Kuivatatud puuviljad ja kaneel.
Maitse on väga rikas ja ümar, suulael rahuldustpakkuv. Kirsid alkoholis ja metsikud puuviljad vanilli ja kaneeli lõpuga.
Serveerimissoovitus
Ideaalne nautimiseks peale külluslikku lõuna- või õhtusööki. Väga hea ka punaste lihade, uluki, põldvuti ja muude vürtsikate roogadega. Suurepärane küpsete juustudega nagu parmesan ja pecorino. Mõned pehmema maitsega aastakäigud sobivad hästi gorgonzolaga.
Soovitatav serveerimistemperatuur 18 ˚C.