Masi Modello Bianco delle Venezie
Viinamarjasordid korjatakse eraldi peale täieliku küpsuse saavutamist septembris. Peale kestade eemaldamist vinifeeritakse mahl roostevabast terasest vaatides madalal kontrollitud temperatuuril 20 päeva jooksul (temperatuuril 16-18 °C). Malolaktilist fermentatsiooni ei toimu.
40% Pinot Grigio’st küpseb tammevaatides 3 kuud. Peale veini kokkusegamist toimub küpsemine veel 1 kuu pudelis enne turuletoomist.
Masi Modello Bianco on modernne Põhja-Itaalia veini, mis on inspireeritud Veneetsia väärtustest ja kohalikest traditsioonidest.
Kirjeldus
Isuäratav bukett värsketest lillelistest ja puuviljastest aroomidest, eriti virsikust ja pirnist.
Vein on maitselt erakordselt värskendav tänu suurepärasele happesusele. Keskmaitses on väga hea tasakaal, kus esile tõuseb puuviljasus koos sidruniviilu nüansiga. Pika ja kuiva lõpuga.
Serveerimissoovitus
Sobib väga hästi valge liha, linnuliha, krevettide, pasta ja mozzarellaga salatite kõrvale. Suurepärane ka aperitiiviks.