Raventos I Blanc De Blancs Cava
Raventós I Blanc on vanim veinimaja Euroopas, mis on olnud ühe pere omanduses kuni tänaseni. Nende ajalugu ulatub aastasse 1497 - 5 sajandit veinivalmistamist!
Raventose perekond omab 44 põldu, need kõik on biodünaamilised ja mille pinnas on 16 miljonit aastat vana. 1872. aastal alustati Cava valmistamist, kasutati ainult kohalikke marju ja piirkonna autentsust. Tänaseks on Raventós loobunud oma toodetel cava nimest ning esikohal on filosoofia, et toodetav vahuvein sobib hästi alternatiiviks šampanjale.
Raventos I Blanc de Blancs tarbeks käsitsi korjatud marjad - Macabeu, Xarel·lo ja Parellada korjatakse 40 aasta vanustelt puudelt El Llac, La Plana, La Barbera, El Viader, El Prat orgnaanilistelt põldudelt. Malolaktilist kääritamist ei kasutata, cava laagerdub setetel 18 kuud. Jääksuhkur on 5gr / l kohta, toodeti kokku 250 000 pdl.
Auhinnad:
Aasta Vein 2022 - hõbemedal
Aasta Vein 2021 - hõbemedal
Vinous 2021 - 92 punkti
Jancis Robinson 2021 - 16 punkti
Decanter World Wine Awards 2021 - 90 punkti
Maitseomadused ja aroom
Intensiivsed aroomid, kus kerkivad esile röst, kuivatatud puuviljad, banaani-, sidruni- ja virsiku noodid.
Maitselt siidine, heas tasakaalus happesus ja jääksuhkur.
Kuivatatud puuviljade nüansiga täidlane olemus.
Serveerimissoovitus
Ideaalne aperitiiv ja kaaslaseks mereandide kõrvale nagu vähilised, krevetid, valged kalaroad. Proovi ka sushi ja õrnalt vürtsika carpazzio kõrvale.
Enne serveerimist hoida pudelit vähemalt 1 tund horisontaalasendis
4-6 °C juures. Avades hoia jahutatud pudelit 45 °nurga all, eemalda aeglaselt kork ning vala koheselt pokaalidesse. Soovitatav serveerimistemperatuur 5-6°C juures.