Vaarika-sidruni koogikesed

Koogikesed Fresita maasika vahuveini glasuuriga.

Põhi:

Ingredients for 1 person

  • 125 g võid

  • 2 dl suhkrut

  • 2 tl vanillisuhkur

  • 1 sidruni riivitud koor

  • 2 muna

  • 4 dl nisujahu

  • 2 tl küpsetuspulber

  • 1½ dl maitsestamata jogurt

  • 100 g külmutatud vaarikad

Preparation

    1. Aseta paberist muffinivormid muffinivormide sisse.

    2. Vahusta toasoe või, suhkrud ja riivitud sidrunikoor kohevaks heledaks vahuks.

    3. Lisa ükshaaval ettevaatlikult vahustades munad.

    4. Sega küpsetuspulber nisujahuga ja sega õrnalt eelnevalt vahustatud munadega.

    5. Lisa jogurt ja sega ühtlaseks massiks.

    6. Lisa purustatud külmutatud vaarikad ja sega õrnalt läbi.

    7. Jaga tainas vormidesse ja küpseta 175°C juures umbes 20 minutit või kuni tainas ei kleepu enam koogipaberi külge.

Koogipõhja niisutus:

Ingredients for 1 person

  • 1 sidruni mahl

  • 1 dl tuhksuhkur

Preparation

    1. Sega omavahel sidrunimahl ja tuhksuhkur.

    2. Niisuta vedelikuga koogi põhjad koheselt peale ahjust väljavõtmist.

    3. Lase vedelikul koogikestesse imbuda ning tõsta põhjad restile jahtuma.

Fresita vahuveini kreem

Ingredients for 1 person

  • 150 g või

  • 4 dl tuhksuhkur

  • 2 tl vanilllisuhkur

  • ½ dl Fresita vahuvein

  • Punane geelitaoline toiduvärv

  • Söödavad dekoratiivsed helmed

Preparation

    1. Vahusta toasoe või kohevaks vahuks.

    2. Sega omavahel tuhksuhkur ja vanillisuhkur. Lisa suhkrusegu sisse vahustatud või ning jätka vahustamist paar minutit.

    3. Lisa Fresita maasika vahuvein ja veidi punast toiduvärvi.

    4. Klopi segu ühtlaseks ning tõsta tordipritsi sisse.

    5. Lisage kreem koogi põhjadele ning kaunistage söödavate helmestega.


Ole kursis meie uudistega!


Joogikultuuri trendid, uued joogisoovitused ning kokteilide retseptid mugavalt sinu postkasti.

Liitu Joogikultuuri uudiskirjaga

Sisesta oma e-posti aadress