Vaarika-sidruni koogikesed
Põhi:
Koostisosad
125 g võid
2 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkur
1 sidruni riivitud koor
2 muna
4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulber
1½ dl maitsestamata jogurt
100 g külmutatud vaarikad
Valmistamine
Aseta paberist muffinivormid muffinivormide sisse.
Vahusta toasoe või, suhkrud ja riivitud sidrunikoor kohevaks heledaks vahuks.
Lisa ükshaaval ettevaatlikult vahustades munad.
Sega küpsetuspulber nisujahuga ja sega õrnalt eelnevalt vahustatud munadega.
Lisa jogurt ja sega ühtlaseks massiks.
Lisa purustatud külmutatud vaarikad ja sega õrnalt läbi.
Jaga tainas vormidesse ja küpseta 175°C juures umbes 20 minutit või kuni tainas ei kleepu enam koogipaberi külge.
Koogipõhja niisutus:
Koostisosad
1 sidruni mahl
1 dl tuhksuhkur
Valmistamine
Sega omavahel sidrunimahl ja tuhksuhkur.
Niisuta vedelikuga koogi põhjad koheselt peale ahjust väljavõtmist.
Lase vedelikul koogikestesse imbuda ning tõsta põhjad restile jahtuma.
Fresita vahuveini kreem
Koostisosad
150 g või
4 dl tuhksuhkur
2 tl vanilllisuhkur
½ dl Fresita vahuvein
Punane geelitaoline toiduvärv
Söödavad dekoratiivsed helmed
Valmistamine
Vahusta toasoe või kohevaks vahuks.
Sega omavahel tuhksuhkur ja vanillisuhkur. Lisa suhkrusegu sisse vahustatud või ning jätka vahustamist paar minutit.
Lisa Fresita maasika vahuvein ja veidi punast toiduvärvi.
Klopi segu ühtlaseks ning tõsta tordipritsi sisse.
Lisage kreem koogi põhjadele ning kaunistage söödavate helmestega.