Vähisupp saareleivalaastudega

Imemaitsev ning aroomiküllane vähisupp!

VÄHID JA VÄHILEEM :

Koostisosad

  • 20 keedetud vähki

  • pisut võid

  • 1 šalottsibul

  • vähikoored

  • pool tšillikauna

  • 1 tüümianioks

  • 6 dl vett

  • tillivarsi

  • 1 suhkrutükk

VÄHISUPP:

Koostisosad

  • 3 sl võid

  • 2 sl nisujahu

  • 6 dl vähipuljongit

  • 2 dl koort

  • 1 sl kuiva šerrit

  • pisut Cayenne’i pipart

  • vajadusel soola

  • tilli

  • vähi sõra- ja sabaliha

Valmistamine

    1. Koorige vähid ja hoidke nende sõra- ja sabaliha supi jaoks. Kasutage koored ja jalad puljongi tarbeks.

    2. Hakkige šalottsibul ja kuumutage võis.

    3. Mõõtke puljongiained potti ja keetke pool tundi. Kurnake leem.

    4. Sulatage potis või ja lisage jahu. Laske või ja jahu segu kuumaks, kuid ärge pruunistage. Lisage potti puljong kogu aeg hästi segades. Seejärel lisage šerri ja muud maitseained.

    5. Lõpetuseks vahustage koor ja segage see ettevaatlikult supi hulka. Kontrollige soolasust ja muid maitseaineid.

    6. Tõstke supp taldrikutele, lisage vähi saba- ja sõraliha ning till.

    7. Kaunistuseks võib teha saareleivast väikeseid krutoone. Lõigake leivast õhukesed viilud ja kuivatage neid ahjus 150 kraadi juures 15 minutit. Murendage sõrmede vahel väiksemaid tükke supi pinnale.


  1. Henri Giraud Blanc De Craie
    Henri Giraud Blanc De Craie
    Vivino kasutajate poolt 4,1 punktiga hinnatud vein! Henri Giraud on unikaalse AY Grand Cru šampanja tootja. Blanc De Craie käsitöö šampanja on maitselt täidlane ja kreemine.
    69,99 €
    Laost otsas
  2. joogikultuur/OP-Anderson-akvaviit-joogikultuur
    O.P. Anderson Aquavit 40% 100 cl
    Rootsi päritolu maitsestatud viin, mille tasakaalus maitses on tunda köömneid, aniisi ja tilli.
    18,99 €
Toggle Nav