Veini säilitamine ei ole raske, kuid teatud põhinõuetega tuleks siiski arvestada. Artiklist leiad vihjed, kuidas säilitada veini nii avamata kui avatud pudelis.
Washington State veinid on suurepärase karakteriga heas tasakaalus veinid, mis on saanud kriitikutelt lugematuid kordi 90+ punkte ja suurepärast tunnustatust.
Miks sisaldab punane vein tanniine, kuid valge vein mitte? Kuidas tekib roosa vein? Erinevad veinitüübid on punane, valge ja roosa vein, vahuvein ja šampus ning dessertveinid.
Vahuvein on mõnus seltsiline nii pidu- kui ka argipäeval. Hästi valitud vahuveini peetakse ainsaks veiniks, mida võib serveerida läbi kogu söögikorra eelroogadest kuni desserdini.
Vahuveiniklaasi kuju mõjutab mullide säilimist vahuveinis, aroomi avaldumist ning maitset. Mullide säilimine oleneb lisaks ka vahuveini valmistamise viisist ning serveerimise temperatuurist.
Vahuveinipudeli avamine mõõgaga ja vahuveini pokaalide püramiid on stiilsed ja pilkupüüdvad efektid igal peol. Vaata nõuandeid ja muuda pidu meeldejäävaks!
Veini tootmine on igivana traditsioon, mis ulatub juba 10 000 aasta taha. Veinitootmisega on seotud mitmed etapid, millest igal ühel on lõpptulemuse seisukohalt oluline tähendus.
Kas kõik veinid on vegan veinid ning kas mahe on automaatselt ka keskkonnasõbralik veinivalik? Lugege viit müüti maheveinide kohta ja tõde, mis nende taga peitub.
Mis vahe on maheveinil ja biodünaamilisel veinil? Mis on vegan vein ja naturaalvein? Teeme mõisted selgeks! Lisaks räägime sulfitite sisaldusest maheveinis.
Kalaroad on alati eestlaste toidulauale kuulunud. Veeandidest valmistatakse toite läbi kogu aasta ja need tervislikud road on paljude lemmikud. Maitsvaid kalatoite saab muuta veelgi hõrgumaks värskete valgete või kergemate punaste veinide abil.
Tükk šokolaadi tekitab ruttu hea meeleolu. Suurepärane maitse vallutab kogu suu ja šokolaadi intensiivne aroom võtab enda alla ka haistmismeeled. Kuidas suudaks isegi suurepärane vein võistelda šokolaadi täidlase ehedusega?
Tapased kuuluvad väga tihedalt kokku Hispaania ja hispaaniapärase elustiiliga, kuid on vallutanud ka soomlaste maitsemeeled. Traditsiooniliselt pakutakse tapaseid kohvikutes ja kodustes baarides lõuna- ja õhtusöögi vahel.
Louis Roederer on üks hinnatumaid šampanjamaju maailmas. Roedereri eesmärk on teha parimat šampanjat, austades loodust ning arendades viinamarjaistandusi ja veinimaja järgmise põlvkonna jaoks.
Ettevõte asutati 1975. a, mil loodi Cremant De Bourgogne apellatsioon. Tegemist on ühe esimese ja tänaseks ka suurima ja hinnatud Cremant De Bourgogne vahuveini tootjaga.
Kuigi glögi tarbitakse peamiselt külmal ajal, on selle joogi kasutusala palju mitmekesisem. Glögi on suurepärane kaaslane kokteilides jahutatuna ning toidu valmistamisel. Lisaks võib glögi avamata pudelis säilida mitu aastat.
Punaveinikaste on tõeline klassika, mida serveeritakse peamiselt sisefilee kõrvale pidulikul õhtusöögil. Kastme maitset saab erinevate vürtsidega mitmekesisemaks muuta, mistõttu sobib see igasuguse liha juurde, isegi kalaga.
Austraalia tugevus veinimaana põhineb julges usus ettevõtlusse ja võimes valmistada tänapäeva tarbijatele lopsakalt puuviljaseid veine. Sommeljee Antti Uusitalo viib teid tugitoolireisile põnevasse Austraaliasse.
Prantsusmaa on paljude mõõdupuude alusel hinnates maailma suurim ja paeluvaim veinimaa. Läheme koos sommeljee Antti Uusitaloga põnevale tutvumisreisile Prantsusmaale!
Californias on sobiv kliima ja muld viinamarjaistandike jaoks. Zinfandel on Californiale omane viinamarjasort, millest pressitud rikkaliku aroomiga tintjat veini on juba aastaid kasutatud segatud California bordoopunasele iseloomu andmiseks.
Lõuna-Aafrikal on palju pakkuda värskete valgete ja vahuveinide ning mahlaselt puuviljaste punaste veinide sõpradele. Tule koos sommeljee Antti Uusitaloga tugitoolireisile põnevasse Lõuna-Aafrikasse!
Itaalia kultuuris on veinil olnud läbi aegade oluline roll. Viinamarju kasvatatakse selle riigi igas maakonnas, arvukad sordid ning eri stiilid muudavad Itaalias seiklemise alati elamusrohkeks.
Kirglikult ja professionaalselt valmistatud Argentiina veinidega tuleks teha tutvust ajal, kui grillsüsi kõige kuumem. Käime koos sommeljee Antti Uusitaloga veinireisil Argentiinas!
Hispaania toob paljudele meelde tumepunased ja kuumalt puuviljased punaveinid. Tegelikkuses pakub Pürenee poolsaar veel palju muudki - erksad Cavad ja Jerezi peened šerrid on Hispaania visiitkaardid.
Saksamaa veiniajalugu ulatub aastasse 100 eKr, kui roomlased ala vallutasid ning seal peatselt ka viinamarju kasvatama hakkasid. Saksamaa veinid on madala alkoholisisaldusega, kerged, puuviljased, karged ja värskendavad.