Veise sisefilee kitsejuustuga ja pähkli-datlisalat

Serveerige sisefileelõik soojendatud kitsejuustuga.

Ingredients for 1 person

  • 600 g veise sisefileed

  • 0,5 dl palsamiveiniäädikat

  • 1 dl punast veini

  • 50 g võid

  • 80 g kitsejuustu

  • PÄHKLI-DATLISALAT

  • 50 g pähklisegu oma maitse järgi

  • 100 g datleid

  • 200 g salatisegu

  • pähkliõli ja punaveiniäädikat kastmeks

Preparation

    1. Võtke liha toatemperatuurile 1–2 tundi enne küpsetamist. Vormige sisefileest ühtlased tükid või ostke liha poest valmislõigatud kujul.

    2. Küpsetage liha paksupõhjalisel pannil (nt malmpannil), kuni see on soovitud küpsusastmel. Maitsestage liha musta pipra ja soolaga ning tõstke taldrikule rahunema.

    3. Pange pannile palsamiäädikat ja punast veini, laske keema tõusta ja lisage hulka või. Segage ühtlaseks. Lisage kaste taldrikule lihalõikude peale.

    4. Lõigake kitsejuust u 1 cm paksusteks viiludeks ja pange igale viilule õhuke võikiht. Küpsetage viile kuumal pannil u 15 sekundit võiga poolelt, kuni pind omandab kauni värvi. Pange juustuviil iga lihalõigu peale.

    5. Segage omavahel salati komponendid ning maitsestage õli ja äädikaga.

    6. Biifsteegi vajaliku küpsusastme saavutamine: toores e raw - sisetemperatuur on 48 kraadi. Küpsetage liha mõlemalt poolt vaid u 1–2 minutit. Liha küpsust saab kontrollida sõrmega: tooreks jäetav liha tundub pehme. Poolküps, medium ehk rosee - seest punaka biifsteegi sisetemperatuur on 54–56 kraadi. Pöörake liha ringi, kui selle pinnale ilmuvad esimesed vedelikupiisad. See võtab aega 2–3 minutit ühe poole kohta. Küps e well done - sisetemperatuur on 64–68 kraadi. Sellisel juhul tuleb liha pöörata, kui pind on juba täiesti lihavedelikuga kaetud. Küpsetamisaeg 4–5 minutit ühe poole kohta.

Soovitame!

Valige liha juurde tanniinine ja täidlane punane vein, mis on valmistatud nt Cabernet Sauvignoni või Tempranillo viinamarjadest.


Ole kursis meie uudistega!


Joogikultuuri trendid, uued joogisoovitused ning kokteilide retseptid mugavalt sinu postkasti.

Liitu Joogikultuuri uudiskirjaga

Sisesta oma e-posti aadress