Veisegyros kartulite, tzatziki ja salatiga
Koostisosad
400 g veise marmorfileed
soola
TZATZIKI
1 kurk
1 tl soola
2 tl purustatud küüslauku
500 g kreeka jogurtit
1 sidruni mahl
1 spl oliiviõli
LIDANDID
küpsetatud varajased kartulid
lehtsalatit
tomatit
magusat sibulat
oliiviõli
Valmistamine
Riivige kurk jämedama riiviga ja raputage peale pisut soola, et vedelik kiiremini eralduks. Laske mõned minutid seista.
Pressige üleliigne vedelik kurkidest välja ja segage juurde jogurt, sidrunimahl ja küüslauk. Lõpetuseks segage juurde oliiviõli. Laske tzatzikil veel vähemalt 30 minutit tõmmata, soovitavalt öö läbi.
Lõigake marmorfilee 1 cm paksudeks viiludeks. Küpsetage liha grillil kaks minutit neli korda pöörates. Maitsestage soolaga grillimise ajal.
Serveerige veisegyros küpsetatud kartulite, köögiviljade ja tzatzikiga. Viimistlemiseks kasutage Kreeta oliiviõli.