Veisetartar
Koostisosad
200 gr tükk kvaliteetset lihaveise steiki
1 munakollane
2 vürtsikilu fileed
1 väike (punane) sibul
Mõned tilgad Tabascot
1-2 tl Worcesterhire kastet
Soola, musta pipart
Kaunistuseks ja maitseks kadakamarju ja murulauku
Valmistamine
Eemalda lihalt kelmed, kui neid on.
Kaabi liha noaga väikesteks tükikesteks. Soovi korral võid liha lasta läbi hakklihamasina.
Haki sibul peeneks hakkeks ja sega kõik ained omavahel tartariks.
Maitsesta soola ja musta pipraga.
Serveeri tartari kas röstsaialt või hoopis serveerimislusikatelt, nagu pildil. Kaunista tartar kadakamarjade ja hakitud murulauguga.
Retsepti autor: Mari-Liis Ilover
Mari-Liis Ilover on toiduajakirjanik, -fotograaf ja retseptide looja. Mari-Liisi sulest on ilmunud mitmeid kokaraamatuid, ta teeb kaastööd Eesti suurematele toiduajakirjadele ja peab toidublogi “Siit nurgast ja sealt nurgast”.