Vietnamipärane klaasnuudlisalat krevettidega
Koostisosad
1 pakk Santa Maria klaasnuudleid
1 väike porgand
0,5 punast sibulat
2 punti Rooma või lehtsalatit
1 spl õli
300 g kooritud krevette
2 tl toorsuhkrut
1 küüslauguküüs, purustatuna
2 laimi mahl
2 tl kalakastet
1 spl Santa Maria riisiäädikat
1 punane tšilli, viilutatuna
1 spl Santa Maria seesamiseemneid, röstituna
0,5 peotäit värsket münti, hakituna
0,5 peotäit värsket koriandrit, hakituna
Valmistamine
Keeda klaasnuudlid vastavalt pakendi juhistele.
Viiluta sibul õhukesteks viiludeks ning haki porgand peenikesteks ribadeks.
Haki salatilehed. Puhasta tšillipipar seemnetest ja viiluta peenikesteks ribadeks.
Salatikastme valmistamiseks sega kokku kalakaste, riisiäädikas, laimimahl, toorsuhkur ning purustatud küüslauk.
Seejärel sega omavahel salatilehed, klaasnuudlid, krevetid, porgand, sibul ning salatikaste.
Lisa kaunistuseks värskelt hakitud münt ja koriander ning puista peale röstitud seesamiseemned.