Viigimarja-jogurtikook

Kook, mille valmistamine konti ei murra ja kus peaosa jääb viigimarjadele ja jogurtile ning jahu praktiliselt puudub. Suhkru asemel kasutas autor Britt Paju aga vahtrasiirupit

Koostisosad

  • 4 toasooja muna

  • 1 dl vahtrasiirupit

  • 3 kuhjaga sl riisijahu

  • 370 g Kreeka jogurtit

  • vanilliekstrakti või -suhkrut

  • 1 tl riivitud apelsinikoort ja sorts apelsinimahla

  • 4-6 viigimarja, poolitatud

  • tuhksuhkrut ja/või sorts vahtrasiirupit

Valmistamine

    1. Eralda munakollased munavalgetest.

    2. Klopi munakollased vahtrasiirupiga ning lisa jogurt, maitseained ja jahu. Vahusta munavalged ja sega etteevaatlikult tainasegusse.

    3. Määri 25-28 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm rasvainega ja vala tainas sisse. Peale jaga viigimarjapoolikud.

    4. Küpseta 180-kraadises ahjus u 40-50 minutit. Kook kerkib ahjus tublisti, aga vajub hiljem pisut kokku.

    5. Lase koogil vormis jahtuda ja serveerimisel puista tuhkruhkrut või tõsta mõni supilusikatäis vahtrasiirupit peale.


Ole kursis meie uudistega!


Joogikultuuri trendid, uued joogisoovitused ning kokteilide retseptid mugavalt sinu postkasti.

Liitu Joogikultuuri uudiskirjaga

Sisesta oma e-posti aadress