iin annab toidule särtsu

Viin annab toidule särtsu: kolm üllatavat ja lihtsat retsepti

Viin ei ole üksnes pitsijook või kokteili komponent, vaid sobib imeliselt ka tomatisesse või kooresesse kastmesse särtsu tooma, lihamarinaadi maitset elavdama ja isegi magusrooga magustama.

RO TASTE! looja Rauno Oolbergi sõnul väärib viin vähemalt sama suurt tähelepanu kui vein, millega valmistatakse maailmakuulsaid eelroogasid, padasid, kastmeid ja magusroogasid. Viin elavdab ja ergastab nii soolaste kui ka magusate roogade maitseid ja aroome.

Viin toimib nagu suhkur soolastes toitudes ja sool magusates roogades.

„Viin on põnev koostisosa, mis kuumutades annab toidule mõnusat magusust ning hautamisel lisab vajalikku teravust nii maitsesse kui ka aroomi. Muidugi mängib ühtse maitseterviku sündimisel rolli õige doseering – viinaga liialdades võib maitsete harmoonia asemel olla tulemuseks hoopis kulinaarne fopaa,“ hoiatab Oolberg.

Hobikoka sõnul ei ole hundijalavee kasutamine köögis kindlasti üksnes tippkokkade pärusmaa, vaid võiks kuuluda iga kodukoka toiduvalmistamisarsenali. 

Selleks, et saaksid sõpru laupäevasel õhtusöögil või pere mõnel tähtpäeval üllatada, jagab Oolberg kolme põneva, ent lihtsalt valmiva toidu retsepti, milles olulisel kohal surts kangemat. Ikka selleks, et kutsuda maitse- ja lõhnameeled tantsule!   

Proovi!

Kanapasta kooreses sidruni-viinakastmes

Searibid mustasõstraviinaga

Klaasike jõhvikat

11
11
11
11
11
11
11
11
11
11
11
11
Toggle Nav