Võis praetud väikesed ahvenad

Hõrk roog võis küpsetatud ahvenatest!

Koostisosad

  • 1,2 kg terveid ahvenaid

  • 1 dl nisujahu

  • 200 g hapupiima

  • 1 kimp tilli

  • 1 tl suhkrut ja 1 tl sidrunimahla

  • 200 g värsket salatit

Valmistamine

    1. Lõigake kalakääridega seljariba koos uimedega ära. Tehke nahaserv noa abil pisut lahti - see võimaldab sõrmed naha alla lükata.

    2. Võtke peast tugevasti kinni. Tehke nahka sisselõiked rinna- ja kõhuuimede taha. Pöörake kala ringi ja toimige samal moel teisel pool.

    3. Lükake nimetissõrm ja pöial naha alla ja eemaldage see kergelt surudes. Ärge muljuge kala, muidu võib sisikond puruneda. Lõigake kala selgroog kääridega läbi ja tõmmake lihaosa naha küljest ära. Lõigake nülitud ahven lahti, eemaldage sisikond ja lõpused.

    4. Paneerige kala nisujahus. Praadige võis kaunilt pruuniks, lõpus lisage hakitud till ja sidrunimahl.

    5. Pakkuge juurde salatit ja hapupiimakastet.


Toggle Nav