Ahvenafilee lillkapsa, tillikastme ja frititud kapparitega

Pannil praetud hõrk ahvenafilee saab kaaslasteks pähklise mekiga küpsetatud lillkapsa, tilliõliga maitsestatud kastme ja krõbedaks frititud kapparid. Restoranivääriline roog, mida ei ole keeruline valmistada!

Koostisosad

  • 2 lillkapsasteiki (keskelt lõigatud, nii et varreosa õisikuid koos hoiaks)

  • Frititud kapparid:

  • 1 sl nisujahu

  • 2 sl kappareid

  • 2 sl rapsiõli

  • Tilliõli:

  • 25 g värsket tilli

  • 50 g rapsiõli

  • Kaste:

  • 200 ml 35% vahukoort

  • Soola

  • 1-2 tl sidrunist pressitud mahla

  • 4 ahvenafileed

Valmistamine

    1. Lõika lillkapsast keskmised viilud, mida varreosa hoiab koos. Ülejäänud lillkapsa saad muudes toitudes ära kasutada.

    2. Tõsta lillkapsasteigid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Nirista peale oliiviõli ning maitsesta soola-pipraga. Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit. Keera pannilabidaga ettevaatlikult ümber. Küpseta veel 5-10 minutit, kuni kuldpruunid. 

    3. Võta kapparid vedelikust välja ja patsuta köögipaberi vahel kuivemaks. Veereta kappareid nisujahus ja prae seejärel pannil rapsiõlis paari minuti jooksul krõbedaks. Laota köögipaberile liigsest rasvast nõrguma ja tahenema.

    4. Pane till ja õli köögikombain, töötle püreeks. Aja see läbi sõela.

    5. Kuumuta potis koor keema, maitsesta soolaga ja keeda u pool minutit. Lisa sidrunimahl. Maitse, kaste peaks olema soolakas ja õrnalt sidrunihapu.

    6. Tõsta lusikaga sisse tilliõli, mis jääb sinna vahvate plekkidena. Kogu tilliõli siin kindlasti ära ei kulu, ülejäänu võid jätta hiljem toidule tilgutamiseks või kasutada teistes roogades maitsestajana.

    7. Sulata pannil võrdses koguses võid ja oliiviõli ja prae selles ahvenafileed mõlemalt küljelt kuldseks. Kokku maksimaalselt 5 minutit. Maitsesta kalafileed praadimise ajal soolaga. Serveerimiseks tõsta taldrikutesse lillkapsasteik, sellele aseta ahvenafileed. Puista peale kappareid ja lisa kaste.

Restoraniväärilist rooga ei ole sugugi keeriline valmistada ja aega kulub selleks kõige enam kolmveerand tundi.

Veinisoovitus toidu kõrvale: La Chablisienne Chablis Le Finage. Vein on värske, mineraalse ja puuviljase iseloomuga, suurepärases tasakaalus

Kogus: kahele inimesele.


Toggle Nav