Kange alkohol võib avamata pudelis säilida mitmeid aastaid. Peale avamist algab aga joogi oksüdeerumise protsess, mis tähendab, et aja jooksul võib joogi maitse ja värvus muutuda. Vaata artiklist 5 nõuannet kange alkoholi säilitamiseks!
Esmaklassiliste kokteilide poolest tuntud kokteilibaari Botaanik peabaarmen ja omanik Andres Siemi sõnul on viin ideaalne kokteilide koostisosa, sest ei ole maitselt liiga võimukas ning laseb teistel koostisosadel enda kõrval särada.
Vahuveiniklaasi kuju mõjutab mullide säilimist vahuveinis, aroomi avaldumist ning maitset. Mullide säilimine oleneb lisaks ka vahuveini valmistamise viisist ning serveerimise temperatuurist.
Vaata artiklist, milline on tekiila valmistamise ajalugu, kuidas seda liigitatakse ning millest seda valmistatakse. Lisaks saad teada, milline üldlevinud legend räägib Margarita kokteili sünnist.
Punaveinikaste on tõeline klassika, mida serveeritakse peamiselt sisefilee kõrvale pidulikul õhtusöögil. Kastme maitset saab erinevate vürtsidega mitmekesisemaks muuta, mistõttu sobib see igasuguse liha juurde, isegi kalaga.
Tänavu 25. juubelit tähistava Saaremaa Vodkat tootva Altia Eesti AS-i ajalugu on kirev ning maitseküllane nagu jook isegi. Juubeliaasta puhul meenutavad Altia töötajad firma alustamis- ja edulugu.
Etanool on ainus alkohol, mida on ohutu juua kuni tänini. Tavainimesed kasutavad laialdaselt sõna „alkohol“ keemilise termini etüülalkoholi või etanooli asemel. Puhas alkohol on värvitu ja süttib 12 °C juures.
Vahuveiniklaasi kuju mõjutab mullide säilimist vahuveinis, aroomi avaldumist ning maitset. Mullide säilimine oleneb lisaks ka vahuveini valmistamise viisist ning serveerimise temperatuurist.
Enamasti tarbitakse viina külmana ning seda hoitakse jääkambris. Kui aga viin peaks jäätuma, arvatakse, et tegemist on kehva kvaliteediga. Kas see vastab tõele?