Larsen
Larsen

Larsen

Larsen konjakimaja asutati 1926. aastal Jens Reidar Larseni poolt.

Ajalugu

Jens Reidar Larsen lahkus 1919.a. 24-aastasena Norrast Ameerikasse suundunud kaubalaeval. Teel selgus, et laev vajab tõsisemat remonti ning sellest tingitud pikem peatus Bordeaux’s muutis noore Larseni elu igaveseks.

Otsustanud enne reisi jätkamist veidi raha teenida, rändas Larsen põhjapoole Cognac’i linna, millest sai peagi tema uus kodu. Larseni tõeline kirg konjaki vastu tegi temast konjakieksperdi, kes rakendades piirkonna tootjatelt kogutud teadmisi ja oskusi asutas 1926. aastal Larseni konjakimaja. Ühtlasi pani ta aluse Larseni konjakite unikaalsele stiilile, milles on eriti esile toodud viinamarjade puuviljane aroom.

Järgmisele konjakivalmistajate põlvkonnale on Jens Reidar Larsen edasi andnud nii oma nime kui ka oma laialdase segamiskogemuse. Larseni algupärased segamisretseptid on säilinud tänaseni tema mahukates märkmikes. See hinnaline pärand on aidanud säilitada seda ainulaadset elegantset ja puuviljast stiili, millest on saanud Larseni kuulus firmamärk.

Larseni tooteperekond

Larseni tooteperekonda kuuluvad viis erakordset konjakit, mis kõik esindavad Larseni elegantset stiili – Larsen V.S., Larsen V.S.O.P., Larsen La Réserve, Larsen X.O. ja Larsen Viking Ship, mis on villitud käsitsi maalitud portselan- või klaaskarahvini.

Larseni tooteperekond

Larseni konjakid on toodetud veinidest, mis on omakorda tehtud Cognaci rangelt määratletud piirkondades (Borderies, Fins Bois, Petit Champagne ja Grande Champagne) kasvavatest viinamarjadest.
Larseni konjakid on destilleeritud vasest destilleerimisanumates vastavalt traditsioonilisele charentais-meetodile. Seejärel segatakse konjak hoolikalt konjakimeistri (maître de chais) poolt, kes omab põlvkondadepikkust kogemust. Tema ülesanne on säilitada konjaki unikaalsed maitseomadused, mis on välja töötatud tema looja Jens-Reidar Larseni poolt.

Larsen konjaki brändileht 

Larseni konjakid

Larsen XO’d iseloomustab pikaajaline tammevaadis laagerdumine, mis avaldub tumedas merevaiguvärvis ja kõrges aroomide kontsentratsioonis, mida nimetatakse Rancio. Aroomide poolest on Larsen XO väga rikas, tunda on küpseid puuvilju, ploomi, pähklit, balsamicot ja huumust. Vürtsidest tulevad esile kaneel ja pipar. Maitse on väga pikk ja intensiivne.

Larsen XO konjak sobib nautimiseks puhtalt iseseisva joogina toatemperatuuril.

Larsen VSOP värvus on särav merevaik. See on segu Fins Bois’i ja Petite Champagne eaux de vie’dest, mis on laagerdunud tammevaadis üle 4 aasta. Larsen VSOP aroomis on intensiivselt tunda kristalliseeritud puuvilju ja vürtse ning samuti õrnalt kuivatatud viigimarja, kaneeli ja vaniljet. Tammemaitse on hästi tasakaalustatud ja pika järelmaitsega.

Larsen VSOP konjak sobib nautimiseks puhtalt toatemperatuuril või kokteilide koostisosana.

Larsen VS Vikings konjakil on kirgas kuldne värv. See konjak on põhiliselt valmistatud Fins Bois konjakitest, mis pakub puuviljast aroomi nagu kuivatatud aprikoosid ja apelsiniõied ning vaniljenoodid. Atraktiivse aroomi ning pika ja puuviljase maitsega konjak on täis harmooniat.

Larsen VS konjak sobib nautimiseks toatemperatuuril puhtalt või kokteili koostisosana.

Larsen Master Blender Mr. Robert Andrieux
Larseni Master Blender hr. Robert Andrieux
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH