Komplekse ja elegantse stiiliga. Maitselt on šampanja siidise tekstuuriga, peene happega, mineraalne ja särtsakas. Maitses on tunda kerget tamme, puuviljasust ja delikaatset soolakust. Järelmaitse on pikk ja sügav.
Cristali tarbeks korjatakse viinamarjad 7-st erinevast Grand Cru aiast Montagne de Reims, Marne ja Côte des Blancs aladelt. Viinamarjapuude keskmine vanus on 35 aastat, pinnas on hästi fossiilide rohke ja kriidine, andes šampanjale tulemuseks erilise elegantsuse ja mineraalsuse. Veini esmane kääritamine toimub 68% terasmahutites ning 25% suurtes tammevaatides, malolaktilist kääritamist ei kasutata, et säilitada võimalikult algupärane ja puhas stiil. Šampanjat laagerdatakse 8 aastat setetel, seejärel pannakse pudelisse ning seisab veel 8 kuud veinikeldris enne kui müügile jõuab.
2015 aastat Champagne-is iseloomustab pehme ja niiske talv ning kuum ja kuiv suvi. Viinamarjade korje: 7-20. september 2015
Ideaalne aperitiivina ja koos austrite, mereandide ning valge kalaga. Serveerida 8°C juures.
Aoomis tulevad esile valge virsik, kollane ploom, sarapuupähklid ja mandel.
Reimsi linnas paiknev Louis Roederer (1776) on üks väheseid siiani pereomanduses olevaid šampanjamajasid. Louis Rodererile kuulub Champagne piirkonnas 240 hektarit, olles sellega üks suurimaid viinamarja aedade omanikke. Esimesed aiad - 100 hektarit osteti juba aastal 1850. Nende veinikeldrid on 7km pikad, raiutud pinnasesse. 25% veine kääritatakse tammest vaatides ja 75% metallist tankides. Louis Roederer hoiab eriti hoolikalt oma aedu, kasutatakse biodünaamililise põllumajanduse lähenemise põhimõtteid. Samuti on saagikus 30% madalam, kui šampanja piirkonna keskmine. Louis Roderer laagerdab oma šampanjasi 2 korda kauem, kui seda ette näeb reeglistik. Tänasel päeval on Louis Roederer esindatud kui 100-s riigis. Kogu tootmismaht on 3,5 miljonit pudelit, millest 75% eksporditakse. Tootefotol märgitud aastakäik on illustratiivne, see võib erineda müügil olevast aastakäigust. Aastakäikude kohta küsi lisainfot joogikultuur@anora.com