Esimene aastakäigu vein Masi Toscana istandustest! Täidlase, rikkaliku ja kompleksse maitsega vein.
Masi on Itaalia tuntuim ning hinnatuim veinikelder, eriti hinnatud on nende Amarone veinid. Ühtlasi on Masi ka esimene, kes valmistas veini “ripasso” meetodil.Tegemist on esimese aastakäiguga Masi Toscana istandustest.
Tootmine
Serego Alighieri viinamarjaistandused asuvad Cinigiano, Val d´Oricas, Montecucco DOC südames.Viinamarjasordid korjatakse eraldi peale täieliku küpsuse saavutamist. Käärimine toimub roostevabast terasest tsisternides kindlatel temperatuuridel. Fermentatsioon selekteeritud pärmidega 15 päeva jooksul (18-24 °C).Malolaktiline fermentatsioon leiab aset kuu aja jooksul roostevabast terasest tsisternides. Edasiseks küpsemiseks siirdatakse vein prantsuse tammest vaatidesse.Küpsemine: 12 kuud 600 L prantsuse tammest vaatides (50% uued, 25% teine kasutus, 25% kolmas kasutus), seejärel minimaalselt 6 kuud pudelis.
Serveerimissoovitus
Sobib suurepäraselt pastaroogade ning grillitud ja röstitud lihade kõrvale, eriti grillitud lamba kõrvale serveerituna. Serveerimistemperatuur 18 °C.