Masi Vaio Armaron

Laos
Toote ID
1002363
Vivino kasutajate poolt 4,3 punktiga hinnatud vein! Marjane ja elegantne punane vein on heaks kaaslaseks grillitud ja röstitud punase liha juurde.
Masi veinikelder kuulub ajaloolisse Valpolicella Classico DOC veinipiirkonda Põhja-Itaalias. Masi veinide valmistamisel jälgitakse personaalsust ja piirkonnale omast autentsust. Amarone veine peetakse Masi ikoonveinideks ja Masit eksperdiks iidses apassimento meetodis.
69,99 €
93,32 € / l

Lisainfo
Tootetüüp Punane vein
Alkoholisisaldus (%vol) 15.5
Kaubamärk Masi
Tootja Masi Agricola Spa
Päritolumaa Itaalia
Viinamarjasort Corvina, Rondinella, Molinara Serego Alighieri Clone
Stiil Täidlane
Pakenditüüp Klaaspudel
Pakendi suurus 75 cl
EAN 08002062000112
James Suckling 2023 - 95 punkti, Wine Enthusiast 2022 - 96 punkti, James Suckling 2022 - 94 punkti

Tellimusele kogusummas üle 50 € postikulu ei lisandu. 

Enne kella 13.00 tehtud tellimused tarnitakse Tallinna ja Harjumaa piires järgmise tööpäeva jooksul. Väljaspool Tallinnat ning Harjumaad teostatakse tarne 3 tööpäeva jooksul. Tarneaegadega saad tutvuda lähemalt siin.

Tasuta tagastus - avamata tooted võib tagastada põhjust avaldamata 14. päeva jooksul. Palun tutvu taganemistingimustega täpsemalt siin.

Müügitingimustega palun tutvu lähemalt siin.

Erakordselt intensiivne ja rikkalik. Maitses kuiv, marjane, peene happe ja lihvitud tanniinidega. Esile tulevad kaneel ja vaniljesus. Pikk marjane ja vürtsikas järelmaitse.
Apassimento meetodi eripäraks on viinamarjade kuivatamine. Algselt kasutati marjade kuivatamist magusa veini ehk Recioto saamiseks, mida ajalooliselt hakati kõige esimesena valmistama vanade roomlaste poolt 2000 aastat tagasi Valpolicellas. Viinamarjad korjatakse käsitsi septembri lõpus või oktoobri alguses ning asetatakse 3-4 kuuks bambusrestidele kuivama. Veebruariks on marjad kaotanud 35-40% oma kaalust, mille tulemusena suhkru kontsentratsioon on tõusnud kõrgele ja mõnedel Corvina marjadel tekkinud väärishallitus. Peale õrna pressimist on poolkuivanud marjad enamjaolt vartest eraldatud ja nad läbivad fermenteerimise 45 päeva jooksul tammevaatides või roostevabast terasest tsisternides õhutemperatuuril, mis on sellele aastaajale kohaselt madal. Teine fermentatsioon toimub 35 päeva jooksul 30-40 hl vaatides. Seejärel toimub Vaio Amaroni puhul küpsemine 2 aasta jooksul kirsipuust vaatides. Järgneb 4-6 kuud pudelis küpsemist.
Sobib grillitud ja röstitud punase liha, metslinnuliha ja laagerdunud juustude juurde. Suurepärane vein õhtusöögi lõpetamiseks. Soovitatav serveerimistemperatuur 18-20 °C.Veinsobibhästi pikemaks säilitamiseks.
Aroomis on tunda üle küpsenud kirsse, kuivatatud ploome ja vihjeid kohvile, vaniljele ja ürtidele.
Tootefotol märgitud aastakäik on illustratiivne, see võib erineda müügil olevast aastakäigust. Aastakäikude kohta küsi lisainfot joogikultuur@anora.com
Toggle Nav