Henri Giraud Esprit​

Henri Giraud on unikaalse AY Grand Cru šampanja tootja. Esprit​ käsitöö šampanja on maitselt värske stiiliga ning puuviljane.
Aperitiiv
Aperitiiv
Kala Mereannid
Kala Mereannid
Juust
Juust

Henri Giraud on unikaalse AY Grand Cru šampanja tootja. Nende eripäraks on laialdane Pinot Noir marja kasutamine, unikaalne AY Grand Cru aed, vanemad aastakäigud ja Argonne metsast pärit tammest tehtud vaadid. Kogu tootmise maht on 250 000 pudelit aastas, kõik šampanjad valmistatakse käsitsi. AY Grand Cru aial on puhtaim kriidine pinnas (75 m aastat vana) Champagne piirkonnas, aiad on lõuna poolse kaldega, mis annab marjadele hea küpsemise. Marni jõest tuleb ohtralt  niiskust, see aitab esile tuua rohkem värskust. Marjade ideaalseks küpsemiseks kasvatatakse Pinot Noir  ülemistel nõlvadel ja Chardonnay marja alumistel. Baasveine laagerdatakse Argonne tammes, mis on pärit erinevatest metsatukkadest (10 erinevat metsa annavad 10 erinevat veini stiili). Ay Grand Cru-s on 200 põldu, Argonnes 10 metsa, tulemuseks on 2000 erinevat segamise ja laagerdamise võimalust. Henri Giraud kasutab alati baasveinides ka vanemaid aastakäigu veine.​

Espriti puhul tahetakse edastada AY Grand Cru läbipaistvust ja vein tehakse võimalikult värske stiiliga. 50% veinist on vanemad aastakäigud, 3 – 5 aastat tammes laagerdunud ja vein on setetel laagerdunud 2 aastat.​

Auhinnad

Aasta Vein 2022 - kuldmedal

Maitseomadused ja aroom​

Aroomis tulevad esile tsitrusviljad, pirn, marjasus, kerge vanilje ja röstitud leib. Šampanja on maitselt puuviljane, värske, kreemine ja kestva puuviljase järelmaitsega.​

 Serveerimissoovitus​

Aperitiiv, valge kala, mereannid, pehmete juustudega. Serveerimistemperatuur 6°C

Tootekirjeldus
Tüüp
Šampanja
Alkoholisisaldus
12,0 %
Tootja
Henri Giraud
Maa
Prantsusmaa
Viinamarjasort
80% Pinot Noir, 20% Chardonnay
Pakendi maht
0,75 l
Pakendiliik
Pudel
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH

Sait kasutab küpsiseid, et jälgida teie seadeid ja statistikat. Loe edasi