Henri Giraud Esprit​

Laos
Toote ID
1028334
Vivino kasutajate poolt 4,0 punktiga hinnatud vein! Henri Giraud on unikaalse AY Grand Cru šampanja tootja. Esprit​ käsitöö šampanja on maitselt värske stiiliga ning puuviljane.
49,99 €
66,65 € / l

Lisainfo
Tootetüüp Vahuvein
Alkoholisisaldus (%vol) 12
Kaubamärk Champagne Henri Giraud
Tootja Henri Giraud
Päritolumaa Prantsusmaa
Viinamarjasort Chardonnay, Pinot Noir
Maitse Kuiv
Pakenditüüp Klaaspudel kinkekarbis
Pakendi suurus 75 cl
EAN 04750761002763
Aasta Vein 2022 - kuldmedal

Tellimusele kogusummas üle 50 € postikulu ei lisandu. 

Enne kella 13.00 tehtud tellimused tarnitakse Tallinna ja Harjumaa piires järgmise tööpäeva jooksul. Väljaspool Tallinnat ning Harjumaad teostatakse tarne 3 tööpäeva jooksul. Tarneaegadega saad tutvuda lähemalt siin.

Tasuta tagastus - avamata tooted võib tagastada põhjust avaldamata 14. päeva jooksul. Palun tutvu taganemistingimustega täpsemalt siin.

Müügitingimustega palun tutvu lähemalt siin.

Šampanja on maitselt puuviljane, värske, kreemine ja kestva puuviljase järelmaitsega.​
Aperitiiv, valge kala, mereannid, pehmete juustudega. Serveerimistemperatuur 6°C
Aroomis tulevad esile tsitrusviljad, pirn, marjasus, kerge vanilje ja röstitud leib.
Henri Giraud on unikaalse AY Grand Cru šampanja tootja. Nende eripäraks on laialdane Pinot Noir marja kasutamine, unikaalne AY Grand Cru aed, vanemad aastakäigud ja Argonne metsast pärit tammest tehtud vaadid. Kogu tootmise maht on 250 000 pudelit aastas, kõik šampanjad valmistatakse käsitsi. AY Grand Cru aial on puhtaim kriidine pinnas (75 m aastat vana) Champagne piirkonnas, aiad on lõuna poolse kaldega, mis annab marjadele hea küpsemise. Marni jõest tuleb ohtralt niiskust, see aitab esile tuua rohkem värskust. Marjade ideaalseks küpsemiseks kasvatatakse Pinot Noir ülemistel nõlvadel ja Chardonnay marja alumistel. Baasveine laagerdatakse Argonne tammes, mis on pärit erinevatest metsatukkadest (10 erinevat metsa annavad 10 erinevat veini stiili). Ay Grand Cru-s on 200 põldu, Argonnes 10 metsa, tulemuseks on 2000 erinevat segamise ja laagerdamise võimalust. Henri Giraud kasutab alati baasveinides ka vanemaid aastakäigu veine.​ Espriti puhul tahetakse edastada AY Grand Cru läbipaistvust ja vein tehakse võimalikult värske stiiliga. 50% veinist on vanemad aastakäigud, 3 – 5 aastat tammes laagerdunud ja vein on setetel laagerdunud 2 aastat.​ Tootefotol märgitud aastakäik on illustratiivne, see võib erineda müügil olevast aastakäigust. Aastakäikude kohta küsi lisainfot joogikultuur@anora.com
Toggle Nav