Kookose panna cotta
Panna cotta:
Koostisosad
250 gr kookoskreem (24% rasva)
70 gr Xanté Coconut Cream & Pear
140 gr vahukoor
70 gr suhkur
6 gr želatiin (lahustada 30 gr vees)
1 vaniljekaun
Not sool
Valmistamine
Kaalu želatiin ning lisa külm vesi ja jäta paisuma
Kaalu potti kookoskreem, vahukoor ja suhkur, eemalda ning lisa ka vaniljekauna seemned ning kest.
Tõsta pott pliidile ning kuumuta keskmisel kuumusel, kuni segu on keema tõusnud ning suhkur sulanud.
Sega sisse paisunud želatiin ja jäta toatemperatuurile jahtuma ~15 minutiks.
Lase kogu segu läbi sõela.
Doseeri segu ramekinidesse, kata kinni ning tõsta külmikusse vähemalt 4h hanguma.
Maasikane salsa:
Koostisosad
8-10 suuremad maasikad
~15 värske piparmündi lehed
30 gr agaavi siirup
Näpuotsatäis musta pipart
Valmistamine
Tükelda maasikad ühtlaselt väiksemateks suupärasteks tükkideks ning tõsta kaussi.
Haki jämedalt piparmünt.
Lisa piparmünt ning agaavisiirup, koos tibakese pipraga kaussi maasikatele peale ning sega põhjalikult läbi.
Võta panna cotta külmkapist välja ning aseta ramekin hetkeks kaussi kuuma vee sisse ning seejärel keera ramekin taldrikule. Kuuma veega vormi soojendades tuleb panna cotta vormist paremini välja.
Lisa peale maasikasalsa ning serveeri!
Retsepti autor: Rauno Oolberg
Rauno on tõeline kokkamis- ja küpsetamisfanatt, kes on terve elu nautinud hea söögi valmistamist ja nüüd tahab seda ka teistega jagada.