Lambalihapallid
Lambalihapallid:
Koostisosad
500 g lambahakkliha
1 suur sibul
3–4 küüslauguküünt
1 dl riivsaia
1 dl vett
1 dl hapupiima
2 muna
1 tl soola
0,5 tl musta pipart veskist
0,5 tl paprikat
1–2 spl õli (küpsetamist)
Valmistamine
Hakkige sibul ja purustage küüslauguküüned. Segage need kausis hakklihaga. Lisage hulka ka muud ained.
Sõtkuge tainast käsitsi, kuni see hakkab kausi servadest pisut lahti tulema.
Vormige tainas vardaks ja jagage võrdseteks osadeks. Kastke käed külma vette ja vormige tükkidest lõikelauale pallid.
Küpsetage pallid pannil õlis pöörates kaunilt pruuniks.
Tzatziki kaste:
Koostisosad
4 dl maitsestamata jogurtit
pool kurki
4 tl soola
3 tk küüslauguküünt
5 spl oliiviõli
Valmistamine
Nõrutage jogurtit külmikus filterpaberiga kaetud sõelal vähemalt 2 tundi, soovitatavalt üle öö.
Peske kurk ja riivige see jämeda riiviga. Raputage kurgile soola ja laske u 10 minutit vett välja nõrguda.
Võtke riivitud kurk kätte ja pigistage seda sõrmede vahel seni, kuni kogu vedelik väljub.
Koorige ja purustage küüslauguküüned.
Segage kokku jogurt, riivitud kurk, purustatud küüslauk ja oliiviõli. Laske tzatzikil vähemalt tund enne serveerimist külmikus maitsestuda.