Lambalihapallid

Tavalistele lihapallidele saab tuua vaheldust, valmistades neid Kreeka stiilis lambalihast.

Lambalihapallid:

Koostisosad

  • 500 g lambahakkliha

  • 1 suur sibul

  • 3–4 küüslauguküünt

  • 1 dl riivsaia

  • 1 dl vett

  • 1 dl hapupiima

  • 2 muna

  • 1 tl soola

  • 0,5 tl musta pipart veskist

  • 0,5 tl paprikat

  • 1–2 spl õli (küpsetamist)

Valmistamine

    1. Hakkige sibul ja purustage küüslauguküüned. Segage need kausis hakklihaga. Lisage hulka ka muud ained.

    2. Sõtkuge tainast käsitsi, kuni see hakkab kausi servadest pisut lahti tulema.

    3. Vormige tainas vardaks ja jagage võrdseteks osadeks. Kastke käed külma vette ja vormige tükkidest lõikelauale pallid.

    4. Küpsetage pallid pannil õlis pöörates kaunilt pruuniks.

Tzatziki kaste:

Koostisosad

  • 4 dl maitsestamata jogurtit

  • pool kurki

  • 4 tl soola

  • 3 tk küüslauguküünt

  • 5 spl oliiviõli

Valmistamine

    1. Nõrutage jogurtit külmikus filterpaberiga kaetud sõelal vähemalt 2 tundi, soovitatavalt üle öö.

    2. Peske kurk ja riivige see jämeda riiviga. Raputage kurgile soola ja laske u 10 minutit vett välja nõrguda.

    3. Võtke riivitud kurk kätte ja pigistage seda sõrmede vahel seni, kuni kogu vedelik väljub.

    4. Koorige ja purustage küüslauguküüned.

    5. Segage kokku jogurt, riivitud kurk, purustatud küüslauk ja oliiviõli. Laske tzatzikil vähemalt tund enne serveerimist külmikus maitsestuda.


  1. Goru
    Goru
    "Aasta Vein 2021" hõbemedaliga pärjatud punane vein on maitselt täidlane ja vürtsikas.
    7,99 €
Toggle Nav