Aroom
Intensiivne mustsõstar, küps sidrun, troopilised puuviljad, valged lilled ja basiilik.
Tootmine
Matua Sauvignon Blanc tarbeks korjatakse marjad 60-st erinevast aiast Marlborough piirkonnast Wairau ja Awatere orust. Vein kääritatakse jahedal temperatuuril ja laagerdub ka setetel mõned kuud, et saavutaks parema keha.
Serveerimissoovitus
Värske, karge ja puuviljane valge vein on ideaalne kaaslane aasiatoitudele ja mereandidele. Serveerimistemperatuur 7°C.
PS! Parimat temperatuuri aitab tuvastada „Chill Check“ märge etiketil: Aseta Matua Sauvignon Blanc vein külmkappi, sügavkülmikusse või veinicoolerisse. Kui vein on saavutanud õige temperatuuri, muutub etiketil olev valge lumehelbe märgis siniseks.
Rohkem infot
Matua brändi ja veinimaja loojad olid vennad Bill and Ross Spence, kes mängisid väga olulist rolli kogu Uus-Meremaa veininduse jaoks. Nimelt olid nad esimesed, kes istutasid 1974.a 240 puud Sauvignon Blanc-i Uus-Meremaa pinnale. Nende esimene saak oli imeväike, andes tulemuseks kõigest 300 liitrit veini. Veinimaja oli siis Matua Road aadressil Aucklandi juures. Sealt saadi ka nime jaoks inspiratsiooni - Matua (pärismaalaste näotätoveering), mis tähendab tõlkes "pere pea" ja "esimene".