Lahtine pirukas suitsulõhe ja peediga
Aega ega kohta selle söömiseks valida pole tarvis ning Austraalia Brown Brothersi Chenin Blanc annab viimase lihvi oivalisele maitsenaudingule.
500 g pärmi-lehttainast
200 g toasooja toorjuustu
400 g keedetud peeti
300 g kuumsuitsulõhet või -forelli
2 sl kappareid
soola, pipart, sidrunimahla
2 sl hakitud tilli ja/või peterselli
peotäis rukolat
2 sl hakitud murulauku
oliiviõli
1. Sulata tainas, rulli kergelt lahti ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Torgi tainas kahvliga kergelt auguliseks. Ääred, kuhu täidis ei satu, jäta puutumata.
2. Maitsesta toorjuust hakitud tilli/peterselliga ja soola-pipraga ning määri ühtlaselt tainale.
3. Viiluta peedid ja lao toorjuustule. Viska peale veidi soola-pipart ja piserda oliiviõliga.
4. Küpseta 200-kraadises ahjus u 20-25 minutit, kuni pirukas on kena ja krõbeda moega.
5. Lisa kalatükid ja kui soovid pirukat serveerida soojana, siis pista see veel 5 minutiks ahju.
6. Lase kergelt jahtuda, puista peale rukolalehti, kappareid ja hakitud murulauku ning piserda sidrunimahlaga.
7. Serveeri soojalt või jahtununa.

Retsept: Britt Paju
Britt Paju peab toidublogi noad-kahvlid ja on mitmete retseptiraamatute autor ja kaasautor.
Britt Paju peab toidublogi noad-kahvlid ja on mitmete retseptiraamatute autor ja kaasautor.