Lambalihapallid

Tavalistele lihapallidele saab tuua vaheldust, valmistades neid Kreeka stiilis lambalihast.
4 IN
30-45 MIN
Lammas
Lammas
Lisa nimekirja
LAMBALIHAPALLID
500 g lambahakkliha
1 suur sibul
3–4 küüslauguküünt
1 dl riivsaia
1 dl vett
1 dl hapupiima
2 muna
1 tl soola
0,5 tl musta pipart veskist
0,5 tl paprikat
1–2 spl õli (küpsetamist)
TZATZIKIKASTE
4 dl maitsestamata jogurtit
pool kurki
4 tl soola
3 tk küüslauguküünt
5 spl oliiviõli
Lihapallid
1. Hakkige sibul ja purustage küüslauguküüned. Segage need kausis hakklihaga. Lisage hulka ka muud ained.
2. Sõtkuge tainast käsitsi, kuni see hakkab kausi servadest pisut lahti tulema.
3. Vormige tainas vardaks ja jagage võrdseteks osadeks. Kastke käed külma vette ja vormige tükkidest lõikelauale pallid.
4. Küpsetage pallid pannil õlis pöörates kaunilt pruuniks.
Tzatziki kaste
1. Nõrutage jogurtit külmikus filterpaberiga kaetud sõelal vähemalt 2 tundi, soovitatavalt üle öö.
2. Peske kurk ja riivige see jämeda riiviga. Raputage kurgile soola ja laske u 10 minutit vett välja nõrguda.
3. Võtke riivitud kurk kätte ja pigistage seda sõrmede vahel seni, kuni kogu vedelik väljub.
4. Koorige ja purustage küüslauguküüned.
5. Segage kokku jogurt, riivitud kurk, purustatud küüslauk ja oliiviõli. Laske tzatzikil vähemalt tund enne serveerimist külmikus maitsestuda.
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH