Runebergi kook

Aki Wahlmani nõuanne: kookide kastmine magusa veiniga teeb silmad ette ka klassikalisele punšile.

Ingredients for 1 person

  • 200 g margariini või võid

  • 2 dl suhkrut

  • 2 kanamuna

  • 120 g mandleid või 2 dl jahvatatud mandleid

  • 2,5 dl riivsaia ja mõned piparkoogid

  • 1 rukkijahust krõbeleib

  • 2 dl nisu- või grahamjahu

  • 1 tl küpsetuspulbrit

  • 1 dl magusat dessertveini (n Tarapaca Late Harvest)

  • vaarika- või õunamoosi

  • u 1 dl tuhksuhkrut

  • 0,5-1 sl vett või mahla

Preparation

    1. Lööge toatemperatuuril rasvaine ja suhkur kohevaks vahuks. Lisage ükshaaval kanamunad, kloppige korralikult.

    2. Purustage peeneks mandlid, rukkijahu krõbeleib ja piparkoogid, nt köögikombainis. Segage need riivsaia, nisu- või grahamjahu ning küpsetuspulbriga. Lõpetuseks lisage rasvaine ja munavahu hulka jahusegu.

    3. Määrige ümmargused portsjonvormid ja pange neisse ühtlaselt tainas. Küpsetage 175kraadises ahjus umbes 12 minutit või kuni küpsemiseni.

    4. Kui küpsetised on jahtunud, niisutage neid magusa veiniga, nt Tarapaca Late Harvest (umbes 1 spl koogi kohta). Pange peale lusikaga moosi.

    5. Segage tuhksuhkru hulka nii palju vett, sidruni- või muud mahla (või munavalget), et segu oleks pealevalamiseks piisavalt nõtke. Segu võib ka pritsiga moosisilma ümber lasta.


Ole kursis meie uudistega!


Joogikultuuri trendid, uued joogisoovitused ning kokteilide retseptid mugavalt sinu postkasti.

Liitu Joogikultuuri uudiskirjaga

Sisesta oma e-posti aadress