Sprotipasta kapparite ja päikesekuivatatud tomatitega
Koostisosad
200 g fettuccine pastat või spagette
160 g sprotte õlis (üks keskmine karbitäis)
2 küülauguküünt, viilutatud
1 sl kappareid
u 6 päikesekuivatatud tomatit, kergelt hakitud
sorts sidrunimahla
näpuotsaga tšillihelbeid
paar sl hakitud värsket peterselli
meresoola, musta pipart
Valmistamine
Keeda pasta soolaga maitsestatud vees poolpehmeks vastavalt pakendi juhistele.
Kuumuta pannil sorts õli sprotikarbist, lisa viilutatud küüslauk, tšilli, kapparid ja tomatid ning kuumuta nõrgemat sorti keskmisel kuumusel minuti jagu. Küüslauk ei tohiks oma värvi muuta, muidu võib see kibedaks muutuda.
Kurna sprotid ja haki need kergelt kas kahvli või noaga ning vala pannile teiste sekka.
Kurna pasta, vala pannile, sega ja pigista sekka sorts sidrunimahla ning puista peale hakitud petersell. Maitsesta soola-pipraga.
Retsept: Britt Paju
Britt Paju peab toidublogi noad-kahvlid ja on mitmete retseptiraamatute autor ja kaasautor.