Avokaadokreemi, graavilõhe ja vutimunaga röstsaia suupisted
Kogus: 4 portsjonit.
Koostisosad
4 viilu röstitud ciabattat või hapusaia
1 suurem või 2 keskmise suurusega avokaadot
4 viilu graavilõhet või -forelli
100 g toorjuustu
Värskelt pressitud laimimahl
Soola ja pipart
Keedetud vutimune
Kappareid
Oliiviõli
Valmistamine
Rösti kergelt oliiviõliga piserdatud ciabatta või hapusaia viilud ahjus või pannil krõbedaks.
Töötle avokaado sisu toasooja toorjuustu ja soolaga ühtlaseks massiks. Tõsta röstitud saiadele.
Sinna peale tõsta graavilõhe või -forelli õhuke viil. Seejärel tõsta peale kooritud ja poolitatud vutimuna.
Viimistle kapparitega ja nirista peale veidi oliiviõli. Serveeri kohe, sest seistes kipub avokaado pruuniks tõmbuma.
PS! Vutimune tuleks keeta 2 minutit ja 40 sekundit, siis on tulemuseks veel pehme munakollane.
Retsepti autor: Tuuli Mathisen
Tuuli on toiduentusiast, toidublogija ja rohkem kui kümne kokaraamatu autor. Tuuli armastab puhtaid maitseid ja päris toitu ning loodab oma retseptidega inspireerida ja innustada kõiki, kes head ja maitsvat toitu hindavad.