Jõuluhõnguline kook glögis marineeritud jõhvikatega

Piparkoogimaitseline pehme kook on suurepärane magustoit jõululaual. Erilise pühadehõngu lisavad koogile glögis marineeritud jõhvikad.

Glögis marineeritud jõhvikad:

Koostisosad

  • 1 dl Blossa Alkoholfri Glögg

  • 1 dl kuivatatud jõhvikad

Valmistamine

    1. Pane kuivatatud jõhvikad kaussi ja vala üle Blossa glögiga nii, et kõik marjad oleksid kaetud.

    2. Lase jõhvikatel glögis marineerida vähemalt 3 tundi. Marineerida võib ka kauem, seda maitsekamaks jõhvikad muutuvad.

Kook:

Koostisosad

  • 150 g või

  • 3 muna

  • 3 dl suhkur

  • 4 dl jahu

  • 1 spl kaneel

  • 1 spl jahvatatud ingver

  • 1 tl jahvatatud nelk

  • 1 tl küpsetuspulber

  • 1,5 dl hapukoor

  • 1,5 dl pohlamoos

Valmistamine

    1. Lülita ahi 175 kraadi kuuma õhu peale.

    2. Sulata või ja tõsta kõrvale.

    3. Sega kausis jahu, kaneel, ingver, nelk ja küpsetuspulber ning tõsta kõrvale.

    4. Vahusta munad ja suhkur valgeks vahuks. Sega kuivained muna-suhkru segusse.

    5. Seejärel sega omavahel hapukoor, pohlamoos ja sulatatud või ning lisa taignasse.

    6. Vala tainas võiga määritud vormi. Küpseta umbes 35-40 minutit.

Glasuur:

Koostisosad

  • 200 g toorjuust

  • 1 dl tuhksuhkur

Valmistamine

    1. Koogi küpsemise ajal sega omavahel toorjuust ja tuhksuhkur.

    2. Kui kook on jahtunud, kaunista see glasuuriga ja seejärel eelnevalt glögis marineeritud jõhvikatega!

Serveeri koos Blossa Alkoholfri Glögiga! Glögi tasakaalus maitses on tunda vürtsikat nelki, marju ja rosinad. Sobib hästi ka šokolaadikoogi ja jõulumaiustuste kõrvale.


  1. joogikultuur/Blossa-Alkoholfri-Glögg-75cl
    Blossa Alkoholfri Glögg
    Tallinna Toidumessi külastajate poolt "Parim Jõulutoode 2021" tiitliga hinnatud alkoholivaba glögi!
    4,99 €
Toggle Nav