Kana tikka masala
Koostisosad
u 500 g nahata kana kintsuliha
Tikka marinaad
Koostisosad
200 g jogurtit
3 küüslauguküünt
u 2cm jupp ingverit, riivitud
1 tl garam masala maitseainet
0,5 tl kurkumit
peotäis koriandrilehti
1 laimi mahl ja pisut riivitud koort
soola
Masala kaste
Koostisosad
paar sl õli praadimiseks
250 g tomateid, hakitud
1 sibul, hakitud
1 sl tomatipüreed
5 küüslauguküünt, kooritud ja hakitud
1 punane või roheline tšillipiprakaun (seemned eemaldatud, kui soovid mahedamat rooga ja vastupidi)
2 cm jupp ingverit, riivitud
pisut suhkrut või mett
tubli sorts sidrunimahla
0,5 tl kurkumit
0,5 tl suitsutatud paprikapulbrit
1 tl jahvatatatud või uhmris peenestatud vürtsköömneid
1 tl jahvatatud või uhmris peenestatud koriandriseemneid
1 dl vahukoort
Serveerimiseks
Koostisosad
koriandrilehti ja garam masalat
Valmistamine
Tükelda kanaliha u 3 cm läbimõõduga tükkideks.
Peenesta uhmris küüslauk ja ingver ühtlaseks pastaks ja sega kokku jogurti ja teiste koostisainetega. Lisa kana ja jäta marineerima vähemalt pooleks tunniks, aga veel parem, kui kana saab maitsestuda paari tunni jagu või lausa üleöö.
Pruunista kanatükid madalas kastrulis õli sees ja tõsta kõrvale (või tee sama hoopis grilli kasutades).
Alanda kuumust ja kuumuta pannil hakitud sibul, küüslauk, tšilli ja ingver. Sega pidevalt nii u 5 minuti jagu, kuni segu on kenasti küps.
Lisa maitseained ja tomatipasta ning kuumuta veel paar minutit segades.Lisa hakitud tomatid ja nii veiniklaasi jagu vett. Lisa suhkrut või mett, et happesust pisut tasakaalustada. Kata kaanega ja hauta madalal kuumusel u 25 minutit.
Blenderda (või kasuta selleks saumikserit) kaste ühtlaseks ja vala potti tagasi. Lisa koor ja keeda mõni minut, kuni konstistents on pisut paksenenud.
Lisa kanatükid ning kuumuta kõik veel korraks läbi.Maitsesta soola ja sidrunimahlaga, puista peale garam masalat ja koriandrilehti ning serveeri keedetud basmati riisiga.
Retsept: Britt Paju
Britt Paju peab toidublogi noad-kahvlid ja on mitmete retseptiraamatute autor ja kaasautor.