Kana tikka masala

Kanatükid võib soovi korral jätta pisut suuremad ja pannil praadimise asemel grillil küpsetada - see annab originaalis indiapärases tandooriahjus küpsetatavale roale sobivalt suitsust mekki lisaks.

Ingredients for 1 person

  • u 500 g nahata kana kintsuliha

Tikka marinaad

Ingredients for 1 person

  • 200 g jogurtit

  • 3 küüslauguküünt

  • u 2cm jupp ingverit, riivitud

  • 1 tl garam masala maitseainet

  • 0,5 tl kurkumit

  • peotäis koriandrilehti

  • 1 laimi mahl ja pisut riivitud koort

  • soola

Masala kaste

Ingredients for 1 person

  • paar sl õli praadimiseks

  • 250 g tomateid, hakitud

  • 1 sibul, hakitud

  • 1 sl tomatipüreed

  • 5 küüslauguküünt, kooritud ja hakitud

  • 1 punane või roheline tšillipiprakaun (seemned eemaldatud, kui soovid mahedamat rooga ja vastupidi)

  • 2 cm jupp ingverit, riivitud

  • pisut suhkrut või mett

  • tubli sorts sidrunimahla

  • 0,5 tl kurkumit

  • 0,5 tl suitsutatud paprikapulbrit

  • 1 tl jahvatatatud või uhmris peenestatud vürtsköömneid

  • 1 tl jahvatatud või uhmris peenestatud koriandriseemneid

  • 1 dl vahukoort

Serveerimiseks

Ingredients for 1 person

  • koriandrilehti ja garam masalat

Preparation

    1. Tükelda kanaliha u 3 cm läbimõõduga tükkideks.

    2. Peenesta uhmris küüslauk ja ingver ühtlaseks pastaks ja sega kokku jogurti ja teiste koostisainetega. Lisa kana ja jäta marineerima vähemalt pooleks tunniks, aga veel parem, kui kana saab maitsestuda paari tunni jagu või lausa üleöö.

    3. Pruunista kanatükid madalas kastrulis õli sees ja tõsta kõrvale (või tee sama hoopis grilli kasutades).

    4. Alanda kuumust ja kuumuta pannil hakitud sibul, küüslauk, tšilli ja ingver. Sega pidevalt nii u 5 minuti jagu, kuni segu on kenasti küps.

    5. Lisa maitseained ja tomatipasta ning kuumuta veel paar minutit segades.Lisa hakitud tomatid ja nii veiniklaasi jagu vett. Lisa suhkrut või mett, et happesust pisut tasakaalustada. Kata kaanega ja hauta madalal kuumusel u 25 minutit.

    6. Blenderda (või kasuta selleks saumikserit) kaste ühtlaseks ja vala potti tagasi. Lisa koor ja keeda mõni minut, kuni konstistents on pisut paksenenud.

    7. Lisa kanatükid ning kuumuta kõik veel korraks läbi.Maitsesta soola ja sidrunimahlaga, puista peale garam masalat ja koriandrilehti ning serveeri keedetud basmati riisiga.


Ole kursis meie uudistega!


Joogikultuuri trendid, uued joogisoovitused ning kokteilide retseptid mugavalt sinu postkasti.

Liitu Joogikultuuri uudiskirjaga

Sisesta oma e-posti aadress