Pardikoiva confit

Pardikoiva confit on põnev ja luksuslik pühaderoog, mis õnnestub 99,9% !

Koostisosad

  • 4 pardikoiba

  • pool potti tüümiani

  • 2 küüslauguküünt

  • 2 tähtaniisi

  • 1 kaneelipulk

  • 700 g pardirasva

  • 500 g kanapuljongit

  • sool

  • pipar

Sibulamoos

Koostisosad

  • 4 punast sibulat

  • 100 g punast veini

  • 100 g palsamiveiniäädikat

  • 8 tl pruuni suhkrut

  • 4 spl oliiviõli

Bataadikreem

Koostisosad

  • 400 g bataati

  • 200 g kartulit

  • 100 g vahukoort

  • 50 g võid

  • soola

Valmistamine

    1. Maitsesta pardikoivad soola ja pipraga, lisa tüümian, kaneel, tähtaniis, kanapuljong ja pardirasv ühte kõrge kaanega nõusse ja küpseta ahjus 3 tundi 150 kraadi juures.

    2. Koori sibulad ja viiluta.

    3. Võta paksema põhjaga pott, vala sinna oliivõli ning lisa sibulaviilud.

    4. Prae paar minutit, lisa punane vein, palsamiveiniäädikas, suhkur ja sool.

    5. Sega kõik läbi ning hauta madalal tulel umbes 45 minutit, aeg-ajalt segades, kuni sibul on täiesti pehme.

    6. Koori bataat ja kartul ning keeda pehmeks.

    7. Lisa koor ja või (vähehaaval, et kreem liiga vedel ei tuleks), kasutades blendrit või saumikserit püreesta, kuni saavutad paksu kreemija konsistensi, maitsesta soolaga.

    8. Blanžeeri mõned köögiviljad (miniporgand, peet, brokkoli, romanesco, lillkapsas vms) ning serveeri punaveinikastmega, millele võib lisada lisaks erinevaid maitsenüansse (mustsõstar, rosmariin, tähtaniis, pohl jne).

Retsept: Retseptisahtel.


  1. Masi Serego Alighieri Poderi Del Bello Ovile
    Masi Serego Alighieri Poderi Del Bello Ovile
    Esimene aastakäigu vein Masi Toscana istandustest! Täidlase, rikkaliku ja kompleksse maitsega vein.
    12,99 €
Toggle Nav