Vein ja Aasia toidud
Vein ja Aasia toidud

Vein ja Aasia toidud

Veini valiku muudab keeruliseks idamaiste toitude tugev vürtsikus, kuid mõningaid kombinatsioone tasub siiski proovida.

Veinisõbral tasuks mõningaid kombinatsioone siiski proovida, kuigi kindlad kaaslased idamaiste toitude kõrvale on vesi ja õlu. Proovimist väärt on Riesling, Viognierid ja väga hästi vürtse taluvad Gewürztraminer. Paljude idamaiste toitude puhul toimib valgetest veinidest hästi ka puuviljane Casal Garcia Vinho Verde.

Punast veini idamaiste toitude kõrvale üldiselt ei soovitata, kuid kui soov selleks siiski on, tuleks serveerida veini jahutatult, sest nii sobib see vürtsika ja magusavõitu toidu kõrvale paremini.

Hiina toidud ja vein

Hiina toidud on üldiselt magusapoolsed. Selliseid maitseaineid nagu sojat, ingveri ja kardemoni, st nende eksootilisi maitseid täiendavad veinid, mis sisaldavad ka ise magusust või eksootiliste puuviljade aroome. Proovi magushapu sealiha ja teiste Hiina lemmikroogadega näiteks poolkuiva Rieslingit Kendermanns Organically Grown.

India toidud ja vein

India toidud on enamasti tugevalt maitsestatud, kuid mitte väga vürtsised. Maitsete pehmendamiseks kasutatakse sageli jogurtit. Indias serveeritakse toidu kõrvale enamasti vett, kuid lääneriikides pakutakse India roogade kõrvale pigem õlut. Valge veini sõbral tasuks valida puuviljane ja poolkuiv vein, nt Roche Mazet Muscat.

Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH

Sait kasutab küpsiseid, et jälgida teie seadeid ja statistikat. Loe edasi