Milline on hea vahuvein?

Milline on hea vahuvein?

Mis teeb vahuveinist hea vahuveini? Artiklist leiad 3 lihtsat nippi, mille järgi hinnata vahuveini.

Heas vahuveinis, Proseccos ja Cavas säilivad mullid pikka aega

Vahuveini hinnatakse enamasti selle valmistamisviisi järgi. Valmistamise viisist sõltub see, kuidas saadakse mullid vahuveini.

Mullid säilivad kõige kauem klassikalisel meetodil valmistatud cavas, šampanjas või vahuveinis.

Klassikalise vahuveini valmistamisel moodustuvad mullid teistkordsel fermentatsioonil veini sees. Vahuveinide kõige odavamaks tootmismeetodiks on pumpamismeetod, mille puhul veini sisse lihtsalt pumbatakse süsihappegaasi. Tulemuseks on vein, mis küll vahutab, kuid selle mullid kaovad pärast klaasi kallamist kiiresti.

Hea vahuvein, Prosecco ja Cava peab jahutamisele vastu

Kehvad vahuveinid ei maitse jahutatuna hästi. Hea vahuvein on jahedalt värske puuviljase ja mitmekülgse maitsega. Vahuvein on loodud jahedana tarbimiseks, nii säilivad ka mullid paremini ning avades ei vahuta üleliigselt. Parim temperatuur vahuveini serveerimiseks on 6-8 °C, mis on külmkapi temperatuurist natuke soojem. 

Hea vahuvein sobib hästi toiduga

Kvaliteetne vahuvein on laagerdunud setetel ning seetõttu täidlasema struktuuriga, mistõttu sobib hästi toitudega. Pearoogade juurde sobib nt Cava või šampanja. Tänu erilisele hapukusele mahendavad vahuveinid toidu rasvasust ja aitavad luua tasakaalustatuma terviku. Vahuveinile on heaks kaaslaseks näiteks köögiviljad või kalaroad.

Proovi!

Toggle Nav