Seenelasanje Aki Wahlmani moodi

Metsaseentega lasanje võib valmistada ka mugavates portsjonnõudes.
4 IN
+ 60 MIN
Pasta
Pasta
Lisa nimekirja
LASANJE
400–500 g nisu- või spinatilasanjeplaate
½ l metsaseeni kupatatuna
1 suur sibul
2 purk (400 g) küüslauguga purustatud tomateid
1 dl hakitud päikesekuivatatud tomateid
1–2 tl purustatud musta pipart
2–3 tl soola
2 tl suhkrut
VALGE KASTE
50 g võid
1 dl nisujahu
1 l lahjat piima
100 g riivjuustu
2–3 tl soola
riivitud muskaatpähklit
purustatud musta pipart
50 g riivjuustu
1. Hakkige seened ja sibulad ning kuumutage pannil, kuni vedelik on aurustunud.
2. Lisage pannile purustatud tomatid ja päikesekuivatatud tomatid. Maitsestage oma maitse järgi. Laske haududa, kuni valmistate valge kastme.
3. Kuumutage potipõhjas rasvainet. Lisage jahu ja küpsetage segades u minut. Lisage vähehaaval ja pidevalt segades piim nii, et kaste ei läheks tükki ega kõrbeks põhja. Sulatage segades kastmesse juust ja maitsestage.
4. Pange määritud ahjuvormi põhja esmalt seenekastet ja katke põhi lasanjeplaatidega. Pange plaatidele jälle seenekastet ja sellele valget kastet. Jätkake samal moel, kuni vorm saab täis. Jätke pealmiseks kihiks lasanjeplaadid, millele on pandud valget kastet. Raputage peale riivitud juustu.
5. Küpsetage lasanjet ahjus 175 kraadi juures keskmisel tasandil u 60 minutit. Kui pind ei ole pärast 30 minutit piisavalt pruun, tõstke vorm natukeseks ülemisele tasandile.
6. Pärast ahjust väljavõtmist laske 15–20 minutit tõmmata.
Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH