Country House
Värskendav jõhvikamaitseline viinakokteil särtsaka toonikuga. Vaata retsepti
Mikael kinnitab, et viin on kõige lihtsam alkohol kokteilide valmistamiseks, sest üldjuhul ei lähe viin konflikti teiste maitsetega ning seda on kõige kergem segada teiste jookidega.
Vaata Mikaeli nõuandeid, mida silmas pidada kokteilide valmistamisel.
Ilma jääta ei ole võimalik head kokteili teha, seetõttu veendu alati enne pidu, et sul on sügavkülmas piisavalt palju jääkuubikuid. Kui neid pole, palu sõbral poest tuua. Miks ainult kahest-kolmest kuubikust ei piisa? Sest need sulavad kokteili sees kiiresti ära ning muudavad joogi vesiseks. Kui jääd on palju, hoiab see klaasi sees iseennast ja jooki külmana ega hakka nii kiiresti sulama.
Rusikareegel, mida kasutades õnnestub kokteil alati: 1 osa viina, 3 osa teisi komponente.
Selliselt jaotatuna saad meeldiva alkoholikogusega joogi, mis ei ole liiga vänge.
Hea kvaliteediga viin on puhta ja pehme maitsega ning sobitub kokteilidesse imehästi. Ebakvaliteetne viin kokteiliks ei sobi, sest kokteili sees võimenduvad kõik viina negatiivsed maitseomadused. Eriti hästi on kehva kvaliteediga viina halba maitset tunda näiteks toonikuga segades.
Kui kasutad kokteilis magusat siirupit või likööri, tuleb selle läägust tingimata happega tasakaalustada ja selleks sobivad tsitruselised väga hästi. Kui magus ja hapu on tasakaalust väljas, on tulemuseks kas liiga läila või nina krimpsu tõmbavalt hapu jook, mida ei ole nauditav juua.
Heas kokteilis ei pea olema palju koostisosi, 3-4ga saab väga kena joogi kokku segada. Kui tahad peenutseda, võid lisada ka viienda, aga üle viie on juba liiga palju. Siis on väga keeruline maitseid tasakaalu saada, aga nagu eelnevalt öeldud – maitsete tasakaal on ülimalt oluline! Mida vähem on koostisaineid, seda lihtsam on neid harmooniasse seada.
Rusikareegel ütleb, et sarnased maitsed töötavad koos alati edukalt – marjad marjadega, troopilised puuviljad troopiliste puuviljadega, tsitrused tsitrustega. Aga kui tahad tõelist vau-elamust, pane troopilised viljad paari hoopis marjadega! Ehk kui paigas on kaks maitset, hapu ja magus on tasakaalus ning viin on kvaliteetne, saadki kombinatsiooni, mis kindla peale töötab ja tagab hea tulemuse. Mõtle näiteks maasika Margarita või Cosmpolitani peale, kus tsitruselised ja marjad imeliselt harmoneeruvad.
Ideid maitsete kombineerimiseks kokteilis:
- Virsikud ja mustikad; - Greip ja mustikad; - Granaatõun ja mustikad; - Mango ja maasikad; - Passion ja vaarikad; - Ananass ja maasikad.
Kokteil sega sellisesse klaasi, mille mahtu sa tead, et oskaksid viina-jää-lisandite koguseid õigesti kalkuleerida.
Sama reeglit saad kasutada suurema koguse valmistamiseks. Näiteks viieliitrise punšinõu puhul arvesta 2,5 liitrit jääd, ülejäänud osa jaga ära niimoodi, et sinna mahuks 1 osa viina ja 3 osa mahla.
Värskendav jõhvikamaitseline viinakokteil särtsaka toonikuga. Vaata retsepti
Kokteil, mis pakatab mahlastest tsitrustest ja suviste lillede vihjetest!
Instant Mule
Värskendav kokteil laimimaitselise viina ja toonikuga! Vaata retsepti
Viinakokteil sidrunimahla ja vaarikatega, millele särtsu lisab mullivesi.