Köögiviljakotletid riisinuudlitega

Krõbeda koorikuga mahlased köögiviljakotletid.

Köögiviljakotletid:

Koostisosad

  • 1 baklažaan

  • 250 g küpseid kikerherneid

  • 2 küüslauguküünt

  • 1 punane tšilli

  • Porrulauk

  • Värske koriander

  • Oliiviõli

  • 1 laimi mahl

  • ½ dl riivsai

Garneering:

Koostisosad

  • 250 g riisinuudleid

  • 2 redist

  • 1 porgand

  • Pool kurki

  • Seesamiseemned

  • Sool ja pipar

Valmistamine

    1. Kuumuta ahi 225 kraadini. Lõika baklažaanist umbes poole sentimeetri paksused viilud ja aseta küpsetuspaberile. Küpseta ahjus 15 minutit ning pane jahtuma.

    2. Viiluta jahtunud baklažaaniviilud noaga (või köögikombainis) väikesteks viiludeks, kuid mitte liiga väikeseks). Aseta viilud suurde potti.

    3. Nõruta kikerherned ja püreesta saumikseriga ning lisa baklažaanidele.

    4. Haki küüslauk, tšilli ja porrulauk väikesteks tükkideks. Hauta neid pannil oliiviõliga. Lase jahtuda ning lisa baklažaani-kikerherne segule. Lisa hakitud koriander, laimimahl, sool, pipar ja riivsai. Lisa vajadusel riivsaia. Sega korralikult läbi ja pane pooleks tunniks külmkappi jahtuma.

    5. Haki redised, porgand ja kurk õhukesteks ribadeks ja maitsesta tilga laimimahla, soola ja pipraga. Keeda riisinuudlid ning lase jahtuda.

    6. Võta külmkapist baklažaani-kikerherne segu ja tee nendest väikesed pallid. Prae vokkpannil või pannil rohkes oliiviõlis, kuni need on krõbedad. Aseta köögiviljakotletid köögipaberile, et see imaks liigse õli endasse. Kotlette võid küpsetada ka ahjus 225 kraadi juures.

    7. Kaunista koriandri ja seesamiseemnetega. Soovi korral lisa maitse järgi magushaput kastet.


Toggle Nav