Fresita kuiv vahuvein ehtsate maasikatega

Parimad hetked on alati need, mis on enne ja pärast täiuslikke momente

Eestlaste poolt armastatud Fresita valmistatakse ehtsatest maasikatest ja kvaliteetsest kuivast vahuveinist. Sellel on ainult looduse enda maitse, ei mingeid kunstlikke aroome ega värvaineid.

Elus peaks enne suuri sündmusi olema rohkem hetki, mida nautida

Naudi Fresita vahuveini korralikult jahutatuna, umbes 4-6-kraadisena. Enne avamist pööra pudelit ettevaatlikult ühe korra üles ja alla - sellega tagad maasikatükkide ja vahuveini segunemise enne serveerimist.

Parimad enne-hetked muutuvad sujuvalt jätkuvaks sündmuseks

Fresita on mitmekülgne jook, mida võid tarbida aperatiivina, kokteilides, boolis või magustoitude kõrvale. Loomulikult heade sõprade seltsis.

Fresita Blueberry & Raspberry

Imekaunis tumepunase värviga uus mustika- ja vaarikamaitseline vahuvein Fresita on samuti valmistatud ehtsatest marjadest ja on maitselt vähem magus.

Valmista endale värskendav Fresita Mojito kokteil

3 vihjet Fresita kinkimiseks

1. Tõelisele sõbrale või kallimale

Jagatud rõõm on alati parim. Paki Fresita koos kahe vahuveinipokaaliga nautimaks seda koos. Viimistle kingitus kauni kaardiga, kus sa kolme sõnaga väljendad, kui palju sa temast hoolid.

2. Emale, ämmale või töökaaslasele

Sõlmi pudelile kaela kaunis pael ja vali juurde lilleõis. Tühja pudelit saab kasutada lillevaasina.

3. Iseendale

Hellitan ennastki pokaali või väikese piccolo pudeli Fresitaga.

Ehtsate marjade ja kvaliteetse kuiva vahuveini suurepärane kooslus

Fresita vahuvein on Tšiili veinimaja Casal Sparkling kunstiteos, milles ühinevad selle maa veinivalmistamise traditsioonid ja ehtsate marjade omadused. Veinimaja loodi 1920ndatel Hispaaniast Katalooniast pärit Rabati perekonna poolt ja see on endiselt sama perekonna omanduses. Perefirma on olnud truu oma juurtele ja neil on õnnestunud ühendada Euroopa veinitegemise kunst Tšiili kliima, päikese, vee ja maa eripäraga.

Kuidas Fresita sai alguse?

Fresita tootearendus kestis mitmeid aastaid. Veinimaja spetsialistide eesmärgiks oli luua ainulaadne ja naturaalne toode, milles ühineks parim Tšiili vahuvein ja ehtsad maasikad. Vahuveini ja šampanja austajad on läbi aegade ühendanud pokaali kihisevaga värsked maasikad, seega oli üsna loomulik arendada vahuvein, kus need kaks asja saaks omavahel kokku moodustamaks suurepärase maitse.

Nüüd on Fresita sõprade jaoks loodud ka teine maitse - mustika-vaarikamaitseline Fresita.

Millest oivaline maitse tuleb?

Marjadest salajase retsepti järgi valmistatud püree lisatakse vahuveini hulka vahetult enne pudelitesse villimist. Nii sünnib Fresita hägusus, intensiivne värv kui ka ehtsate värskete marjade maitse. Joogis on kergelt aimatav Charmat-meetodil valmistatud vahuveinile omane tsitruste aroom.

Vahuvein ja maasikad - unelmate paar

Fresitasse valitakse maasikad Patagooniast, Lõuna-Tšiilist, kus ilmastik on sarnane Põhja-Euroopaga. Patagoonia piirkonnas kasvavad maasikad on tuntud hõrgu aroomi ja magusa maitse poolest.

Fresita veinimeistrid ei ole ainult veiniasjatundjad vaid ka marjade asjatundjad. Nemad vastutavad selle eest, et Fresitasse valitud maasikad oleksid kasvanud puhtas pinnases ja optimaalsetes kasvutingimustes; need on saanud piisavalt päikest ja sobivalt ka temperatuuride vaheldumisi, et marjad saaks täielikult küpseda. Päikese käes küpsenud väikesed magusad maasikad korjatakse nagu viinamarjadki hoolikalt käsitsi.

Vahuveini jaoks korjatakse viinamarjad käsitsi veebruari-märtsi paiku. Vein on segu Chardonnay, Sauvignon Blanci ja Moscatel-viinamarjadest, millest saadakse vahuveinile sobilik happesus. Vahuveini esimene käärimine toimub terastünnides, teine rõhku kannatavates terastünnides 17-18 °C juures. Seda meetodit kutsutakse Charmat-meetodiks.

Nii valmistad end ette õhtuseks sündmuseks

Jumestuskunstnik Riia Koivisto soovitab kergesti valmivaid soenguid ja meiki.

Võta siit Riia vihjeid õhtuks, ühest väikesest nipist juba piisab.

#enne hetked

Poolpikkadele ja pikkadele juustele

Pritsi juustele termoaktiivset soenguvedelikku ja harja läbi. Salguta juuksed sõrmedega. Võta üks juuksesalk, keeruta see peadligi ja kinnita paari klambriga. Kuivata kergelt fööniga.

Lobise sõpradega ja lase salkudel rahus olla. Eemalda klambrid, tõmba sõrmedega salgud lahti, pane pea korraks alaspidi, lükka juuksed üle ja lase kergelt juustele lakki. Vallatu salgusoeng ongi valmis.

Sõbrale ka!

Ripsmetuttide liimimine teistele on oluliselt lihtsam kui neid endale kinnitada. Vaja läheb vaid ripseliimi, pinsette ja ripsmetutte. Võta ripsmetutt pintsettidega karbist ja tupsuta ots liimiga.

Palu sõbrannal vaadata allapoole ja hoida silmad lahti. Aseta ripsmetutid alustades pikematest silma välisnurgast lõpetades lühematega sisenurgas. Nii saad ripsmed parimal moel sobitada oma ripsmete hulka ja kaunis loomulik ilme kerge lisaefektiga on kindlustatud.

Valmista maitsev ja kerge kokteil

Väikesed ja kerged suupisted

KRÕBEDAD LILLKAPSALAASTUD

1. Lõika lillkapsast õhukesed viilud ja aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

2. Sega kausis sojakaste, oliiviõli ja vanilje (riivituna vaniljekaunast). Kata seguga lillkapsaviilud ja pane plaat 250 °C ahju umbes 10 minutiks.

3. Küpsenud lillkapsad pane serveerimisnõusse ja viiluta peale värskeid aedmaasikaid.

FRESITASED PUUVILJAD

1. Lõika näiteks ananass, papaia, viinamarjad ja kiivid tükkideks ja pane suurde kaussi.

2. Vala peale Fresita vahuveini.

Natuke soolast ja natuke magusat

Enne-hetked - suupisted valmivad tavaliselt kergelt siis, kui lõpetad asjatu muretsemise. Tee lihtsalt üks kerge soolane ja üks magus suupiste.
Vihje! Soolase ja magusa kombinatsioon on klassika, siin ei saa eksida.

Palu ka oma sõpradel tuua midagi väikest teie ühisele suupistelauale, näiteks juustu ja pähkleid, valmislõigutud puu- või köögivilju.

Kasuta laua katmisel fantaasiat

Klaasid ja taldrikud ei pea olema komplektis ja ühesugused. Parimad nõud leiad kindlasti kas vanaema kapist või laatadelt/turgudelt.

Booli võid valmistada vanasse kaussi või klaaskannu ja serveerida näiteks külluslikest kristallklaasidest või hoopis kruusidest.

Kui nälg näpistab

KITSEJUUSTU-PÄHKLI MINIPIZZAD

Hea kui sul on sügavkülmas alati valmis väikseid pizzapõhjasid ja külmikus omavalmistatud tomatikastet. Kuumuta ahi 250 °C kraadini. Lõika kitsejuustust 1 cm viilud, aseta need tomatikastmega kaetud pizzapõhjadele ja pane ahju. Samal ajal pruunista kuival pannil erinevaid pähkleid ja seemneid.

Võta minipizzad ahjust, raputa peale pruunistatud pähklid, korralik teelusikatäis mett ja näpuotsaga soola. Viimistle värske basiilikuga.

PÄHKLINE JOGURT

Aseta pokaali või kaussi kihiti türgi jogurtit, kookoshelbeid, soolaseid cashew (India) pähkleid ja granaatõunaseemneid.

Soolase ja hapu maitsekooslus sobib pärast-hetkedeks koos maasika Fresitaga.

Vihje: Granaatõunaseemneid saab puhastatud kujul osta ka sügavkülmutatuna.

Valmista endale Fresitane smoothie

Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH