Efektsed võtted vahuveini serveerimiseks

Vahuveinipudeli avamine mõõgaga ja vahuveini pokaalide püramiid on stiilsed ja pilkupüüdvad efektid igal peol. Vaadake nõuandeid ja muutke pidu meeldejäävaks!

Sabrage ehk vahuveinipudeli avamine mõõgaga

Šampanjapudeli kaela maha löömine saabli või mõõgaga on pärit Napoleoni ratsaväest. Napoleon olevat öelnud, et võidu korral teenitakse šampanja välja, kaotuse korral on seda vaja lohutuseks. Sellest innustunult avasid Napoleoni võidukad väed pärast iga lahingut pudeli vahuveini, kasutades oma peamist relva ehk saablit.

See efektne avamisviis õnnestub ka tänapäeval koduste vahenditega. Kui mõõka või saablit käepärast ei juhtu olema, on sobivaks avamisvahendiks ka tugevam kokanuga.

Järgige neid juhiseid:

1. Kontrollige esmalt, et vahuvein oleks külm. Soojas vahuveinis on liiga suur surve, mis võib tekitada probleeme. Valge rätik avaja käsivarrel rõhutab meeleolu ja on samas abivahendiks vahu pühkimisel.

2. Eemaldage pudelilt fooliumkate ja traatkapsel.

3. Libistage mõõka või tugevamat nuga tugevasti piki pudeli kaelal olevat ühenduskohta, lõpuks lööge mõõk endiselt mööda pudelit libistades vastu pudeli suuosa laiendit. Vahuveinipudeli kael puruneb korgi alapoolelt pudeli sees oleva rõhu tõttu. Surve tõttu valgub pudelist välja vaid umbes pool klaasi vahuveini ja pudelisse ei jää klaasikilde.

Vahuveini püramiid

Kui olete juba katsetanud vahuveini- või šampanjapudeli avamist mõõgaga, võiks järgmiseks sammuks peomeeleolu tõstmisel olla vahuveini püramiid.

Parima lõpptulemuse saate ehitades püramiidi laiadest ja madalama jalaga vahuveiniklaasidest. Ka laiema jalaga kokteiliklaasid sobivad selleks hästi. Asetage klaasid nii, et nelja või viie klaasi peale tuleks alati üks klaas. Sellisel juhul ei lähe jook raisku vaid valgub kaunilt järgmise korruse klaasidesse. Alustage valamist kõige kõrgemast klaasist ja jätkake, kuni püramiidi kõik klaasid on täidetud.

Pidage meeles, et vahuveini tuleb eelnevalt hoolikalt jahutada ning kallama peab tasakesi, et jook võimalikult vähe vahutaks. Võite laduda klaase nii mitu korrust, kui vaja on. Tulemuseks on alati esinduslik ja efektne pidulaua keskpunkt. Püramiid ka lihtsustab ja kiirendab valamist, sest korraga saab täis suurel hulgal klaase. Kui täis klaase ei ole korraga palju vaja, võite täita klaase ka ühekaupa. Kaunilt paigutatud klaasid püüavad alati pilke ja mahuvad sellisel kujul ka üllatavalt väiksele pinnale.

Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH