Domaines Ott
Domaines Ott

Domaines Ott

Domaines Ott – „Maailma parima rosé“ tiitliga pärjatud veinitootja.

Marcel Ott alustas veinitootmist Provence-s 1896. aastal. Sellel ajal oli viinapuutäi Prantsusmaal enamuse viinamarjaistandusi  hävitanud ning Provence ei olnud populaarne veinipiirkond nagu on seda täna. Ta võttis kasutusele tolle aja kohta moodsad tehnoloogiad ja iidsed viinamarjasordid. 

Täna, 120 aastat hiljem, teevad Christian ja Jean-François Ott veini samasuguste põhimõtete ja austusega maa vastu, mis oli ettevõtte asutajal Marcel Ott-il.

Domaines Ott-le kuulub kolm veinimaja - Château de Selle, Clos Mireille ja Château Romassan. Igas veinimajas valmistatakse unikaalse iseloomuga punaseid, valgeid ja rosé veine. 

Domaines Ott-st on sajandiga saanud piirkonna tunnustatuim veinitootja, kelle rosé veinid on hinnatud maailma parimateks. 2004. aastal ühinesid nad Louis Roederer-i grupiga, et tutvustada oma veine laiemale maailmale.

1930. aastal disainis René Ott tänasaks maailmakuulsa Otti veinipudeli, mida kasutatakse tänaseni nende mõisaveinidel. 

Domaines Ott

Keskkonnasäästlik veinivalmistamine 

Domaines Ott viinamarjaistandustes viljeletakse mahepõllumajandust - veinide valmistamisel ei kasutata kemikaale ega intensiivset tootmistehnikat. Veini valmistamiseks kulub 100 päeva ja 4 kuutsüklit – see on aeg viinapuude õitsemise ja saagi vahel. Kõige enam levinud kahjurite tõrjeks kasutatakse orgaanilises põllumajanduses lubatud väävli ja Bordeaux segu*. 

Viinamarjad korjatakse käsitsi ning selekteeritakse hoolikalt. Esmane viinamarjade valik toimub korjel ning teine valik enne pressi.  
Veini valmistamise protsessi jooksul pressitakse viinamarju õrnalt, mis tagab mahla selge värvuse ja maitse. Viinamarja mahl kääritatakse ning seejärel laagerdatakse tammevaatides.
Keerukamatel aastatel valmistatakse tavapärasest poole vähem veini, et tagada veinide kvaliteet. Veini kvaliteedi säilitamiseks vahetatakse igas istanduses vanad viinapuud uute vastu välja.

Domaines Ott istandused

Château de Selle oli esimene istandus, mille Marcel Ott 1912. a ostis. Viinamarjad kasvavad terrassidel 20. a vanustel puudel. Veinidele annab unikaalse maitse kuiv kliima ja pinnasest leiduvad mineraalid. Château de Selle veinide keskmine vanus on üheksateist aastat. 
 
Clos Mireille on Domines Ott väikseim veinimaja, mis omandati 1935.a. Clos Mireille’i avatus merele annab võimaluse toota erakordseid valgeid veine. 

Chateau Romassan veinimaja osteti 1930. a. Romassani 74 hektari suurused valdused asuvad Bandoli piirkonna südames. Veinipuude keskmine vanus on 25 aastat. Veiniaia pinnases on kriit, liivakivi, lubjarohke muda ja kruus. 


Bordeaux segu* on segu vasest, kustutatud lubjast ja mustast seebist.

Tutvu Domaines Ott tootevalikuga SIIN. 
 

Oled lisanud selle oma soovinimekirja

Tere tulemast joogikultuuri lehele!

Kinnitan, et olen vähemalt 18 aastane.

JAH

Sait kasutab küpsiseid, et jälgida teie seadeid ja statistikat. Loe edasi